Ledudálja, mert előtte valaki meg mert állni a gyalogosnak

Megjegyzés 

 1. Bp-i Autósok Közössége

  Bp-i Autósok Közössége

  9 napja

  Az olvasónktól kapott fedélzeti kamerás felvételen egy olyan eset látható, ahol a türelmetlenség mindent felülírt. A szabályosan közlekedő autóst volt képe ledudálni a mögötte jövő Mitsubishi sofőrjének, mert az elengedte a gyalogost a gyalogátkelőnél, ahol a lámpa éppen nem működött. " Egy olyan videót szeretnék veletek megosztani ami 2021.07.15-én történt velem Szigetszentmiklósról kifelé menet közlekedve. A videó az egyik Szigetszentmiklósi élelmiszer áruház előtti kereszteződésben készült, a Csepeli út - Temető utcánál. A rövid történet annyi, hogy nem működött a kereszteződésben a közlekedési lámpa de láttam, hogy a gyalogátkelőhelyet megközelítik ezért megálltam, hogy átengedjem a gyalogost. Még meg se állt az autóm már hallható a duda mögülem és nem is kellet sok, hogy a Mitsubishi kivágjo, engem kikerülve és elkezdjen megelőzni. Ekkor a gyalogos még mindig az úttesten volt..... A videó kezdetén lévő pillanatokban a szürke Mitsubishi ASX hozzám képest (50-55 km/h-val közlekedtem) nagy sebességgel bezuhant mögém és veszélyesen közel jött hozzám. A gond akkor kezdődött, mikor észrevettem, hogy egy gyalogos közelít a gyalogátkelő hely fel és nem megy a kereszteződésben a lámpa. A sebességem elkezdtem csökkenteni és fékezni, mikor láttam, hogy a gyalogos valóban át akar kelni. Itt volt az a pillanat amikor biztos voltam benne, hogy nem véletlen zuhant mögém a Mitsubishi hiszen ezen a ponton még meg sem állt az autóm de már elkezdett szólni a duda. Láttam is a visszapillantóban, hogy megy ám a magyarázás. A tőlem balra lévő sáv egy kanyarodó sáv a Lidl parkolójába, ez látszik is a videón mikor megközelítem a kereszteződést. A Mitsubishi elkezdett kielőzni és én ekkor ráhasaltam a dudára, hogy álljon már meg, hiszen gyalogos van az utón. Ezt mutogattam is neki. Erre a Mitsubishi sofőrje megszeppen és csak bambul de ezen a ponton úgy döntött még is tovább megy. Információ, hogy én egy 2006-os Mercedes SLK-val voltam ami nem kimondottan magas autó. Én kb 170cm vagyok de nekem is kb a mellkasomig ér a tető ha az autó mellet állok. Abban Mitsubishi ASX-ben majdnem olyan magasan ül a sofőr mint az én tetőm szóval szerintem bőven át kellet, hogy lásson az autóm felett, hogy miért állok meg. " - fűzte a történethez olvasónk. További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: fb.com/bpiautosok.hu

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   7 napja

   @Orange Bulldog Látom, te se olvasod soha a KRESZ-t magát. Amit idemásoltál, annak semmi köze ahhoz, ami kérdeztem. Hol van olyan szabály, ami szerint nem szabad a gyalogos áthaladása UTÁN továbbhaladni? A felvételen ugyanis ez történt. Mi meríti ki a közúti veszélyeztetést? 😃 Ki volt itt közvetlen veszélyben? 😉

  • Orange Bulldog

   Orange Bulldog

   7 napja

   @Gábor Bihary Tehát továbbra is, ez kimeríti a közúti veszélyeztetést...

  • Orange Bulldog

   Orange Bulldog

   7 napja

   @Gábor Bihary Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, útkereszteződésnél bekanyarodó járműnek kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is elsőbbséget kell adnia a gyalogosnak, amennyiben azon az úttesten halad át, amelyen a jármű kanyarodott. Csak olyan sebességgel lehet megközelítenie a gyalogos-átkelőhelyet, hogy a vezető meg tudjon állni, és elsőbbséget tudjon biztosítani az áthaladni szándékozó gyalogosnak. A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni, és továbbhaladni csak akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének megsértése nélkül megteheti. Ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosok részére a szemben közlekedő gépjármű elsőbbséget biztosított, a kijelölt-gyalogosátkelőhely előtti megállás és elsőbbségadás kötelező. Egyirányú forgalmú úton forgalommal szemben kerékpárral közlekedni csak akkor szabad, ha a „behajtani tilos” és az „egyirányú forgalmú út” jelzőtáblák alatt „kivéve kerékpár” kiegészítő tábla van elhelyezve. Ilyen esetben, ha forgalommal szembeni közlekedés kerékpárosoknak megengedett, az úttesten kijelölt kerékpársávon, ennek hiányában az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni - emelte ki a tavalyi KRESZ-változások közül a legfontosabbakat Kruzsicz Róbertné.

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   7 napja

   @Orange Bulldog Ilyesmi nincs a KRESZ-ben.

  • Orange Bulldog

   Orange Bulldog

   7 napja

   @Gábor BiharyA gyalogos a zebrán míg át nem halad, a gépjármű köteles megállni, és biztosítani a bizronságos áthaladást, megállás nélkül haladt át, tehát létrejött a közúti veszélyeztetés.

 2. Zoltan Meksz

  Zoltan Meksz

  10 órája

  Mondjuk nem volt túl határozott a gyalogos átkelési terve. :)

 3. RangerHMMWV

  RangerHMMWV

  5 napja

  Ha nem lenne kötelező elengedni őket a lámpátlan helyeken, egy ilyen kikapcsolt lámpás kereszteződésben még akkor is meg kellene hogy álljon bárki. És még dudál-meg kikerüli a kanyarodó sávból. Cöhhh. Mint ahogyan az is fontos hogy egy 4 irányúban sem mész át 50-el, amikor sárgán villognak és tele van minden oldalról. Akkor jobb ha kb 30-al csúszol előre.

 4. ATEE77

  ATEE77

  5 napja

  Jah, kammerra van a kócsiba', oszt bexxxxatlak.Meer a nem életszerű..... Vamzer csicsóka! Nyeljen mindenki habot, aki szerint ez +

 5. Norrisz Csak

  Norrisz Csak

  6 napja

  Ilyen amikor nyomodban van a 4. hullám…🤣🤣🤣

 6. Gábor Szabó

  Gábor Szabó

  6 napja

  Ezekkel tényleg nem lehet mit csinálni, mint jól elverni, kezét-lábát eltörni, az autót pedig elkobozni és napi 50 ezres díjért őrizni míg be nem forrnak a csontjai.

 7. XT

  XT

  6 napja

  szép bírság lesz ebből is

 8. Roland Klányi

  Roland Klányi

  6 napja

  ilyet jó agyon kéne verni:)

 9. Legyen Jobb a Közlekedés

  Legyen Jobb a Közlekedés

  7 napja

  A gyalogosokat oktatni kell a zebrán való átkelésre, igen, már az iskolában kell tanítani a a közlekedési ismeretek órán, ja hogy,... nincs olyan...? Heti egy órába beleférni.

 10. Sáfár Pál

  Sáfár Pál

  7 napja

  Szigorú pszichológiai teszthez kéne kötni a jogosítvány birtoklását, 3-4 évente ismételt teszteléssel.

 11. Orange Bulldog

  Orange Bulldog

  7 napja

  Ez a szigetszentmiklósi Lidl-nél van, onnan autóval is tragikus kijönni, ha nem megy a lámpa, és általában nem megy ......

 12. Peter1918 Hungary

  Peter1918 Hungary

  7 napja

  Biztos utánamentem volna és kirángattam volna a járműből......

 13. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  7 napja

  Tudom engemet is emiatt szoktak ledudállni és szidják a felmenőimet

 14. Krisztián Csoma

  Krisztián Csoma

  8 napja

  Két hete velem ugyan ez történt, törött bokàval jöttem at a zebrán. Én el vennem a jogsijat fel évre!

 15. Beni Kenesei

  Beni Kenesei

  8 napja

  Ha ezt csinálod a forgalmi vizsgán akkor bukás, mivel csak akkor szabad átkelésre "kényszeríteni" a gyalogost, ha a te oldalon áll vagy nem jön senki a szembe sávban. Ha a szembejövő nem áll meg és elindul a gyalogos akkor tud rossz vége lenni a dolognak. Ettől függetlenül menjen a picsába aki dudált. Ilyen széles úton én szerintem nem álltam volna meg, egyébként mindenkit el szoktam engedni.

  • László Kis

   László Kis

   6 napja

   Igen, ez pontosan így igaz ahogy a hozzászólásodban megfogalmaztad.

 16. Ádám Kiss

  Ádám Kiss

  8 napja

  Nem fogom fel az ilyen taknyokat

 17. Tamás Fehér

  Tamás Fehér

  8 napja

  De ha ő ment volna gyalog, és rá dudálnak, már kiabált volna. 🤦‍♂️

 18. Mittu Domain

  Mittu Domain

  8 napja

  Gondolom nem ez volt az első gyalogos akit "átliberóskodott"!

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   Mi van?!?

 19. Mittu Domain

  Mittu Domain

  8 napja

  A videó beküldőjének ezúttal is jár a spiclikorong!

 20. dallospeter

  dallospeter

  8 napja

  az ilyennek nem jut eszébe, hogy az autójáig ő is gyalog megy?

 21. András Maros

  András Maros

  8 napja

  Én is sokszor megálok ha látom hogy át akar menni a zebrán És hol ledudálnak hol mutogatnak hogy mit csinálok! Pedig szabályosan járok el! De sok az ökör birka nép!

 22. Géza

  Géza

  8 napja

  Ööö...A ledudálás, meg az előzés valóban suttyóság volt, de itt a kamerás autó igenis szabálytalan volt. Túloldalon várakozó gyalogosnak nem adunk elsőbbséget, mert balesetveszélyes és kimeríti a "gyalogos csalogatás" szabálysértés tényét. A szembejövő is csak a kamerás után állt meg. Ha ez fordítva történik, vagy, ha a gyalogos már lelépett, akkor szabályos, de nem így történt.

  • j j

   j j

   5 napja

   ​@Géza igen, ezzel én is egyetértek, több szereplős történet ez, s ha valaki hibázik, akkor minden fél számára csúnya vége van, így mindenkinek érdeke, hogy odafigyeljen.

  • Géza

   Géza

   6 napja

   @j j Lehet ezen vitatkozni sokáig, de a KRESZ akkor is azt mondja, hogy a gyalogosnak csak akkor van elsőbbsége, ha már lelépett a járdáról a zebrára. Azt is előírja, hogy csak akkor léphet le, ha megbizonyosodott annak veszélytelenségéről. Gépjárművel meg úgy és olyan sebességgel kell megközelíteni a gyalogátkelőt, hogy előtte bármikor meg tudjon állni. Mondom, lehet ezen vitatkozni, meg debil módon kiforgatni a szavaimat (ez nem neked szól jj ), de akkor is ezt írja elő a KRESZ. Az, hogy ezt ki, hogy értelmezi és tartja be (gyalogos, autós egyaránt), megint egy más lapra tartozik.

  • j j

   j j

   7 napja

   @Géza ha így lenne, akkor giroszost kellen nyitni minden forgalmasabb zebránál, mert az autósoknak fölösleges lenne lassítaniuk a zebra előtt = a gyalogos a büdös életbe nem merne lelépni, vagy rosszabb esetben jó kis balesetet okozna a "hirtelen" lelépéssel. Ez szerinted komolyan reális? Jogi háttér, KRESZ smafu?

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @Géza TE írtál folyamatosan arról, hogy a gyalogosnak nincs elsőbbsége a járdán 😃😃😃

  • Géza

   Géza

   8 napja

   @Gábor Bihary Két teljesen más dologról beszélünk. Ki beszélt itt arról, hogy a járdára felmegyünk kocsival ? Nyilván a járdán a gyalogosnak van elsőbbsége, de hogy jön ez a videó témájához ? :D

 23. Zoltan Heller

  Zoltan Heller

  8 napja

  En nezni szoktam a tukorben a mogottem levo forgalmat is. Ha csak 1-2 kocsi van es utana ures, nem allok meg, mert bunkosag megakasztani a forgalmat, a gyalogoskent pont mindegy hogy meg ket kocsit elenged, utana ugyis mehet. Gyalagoskent en ilyenkor intek a kocsiknak hogy menjenek, utanuk at tudok menni igy hogy senkit nem kell megallitanom. Sajnos sok a barom aki feleslegesen megall igy is, hiaba engedem el. Az ilyenek miatt no az agresszio az utakon.

 24. Actros Mercedes

  Actros Mercedes

  8 napja

  Remélem lesz " Eljárás indult" felirat a barmának!!!

 25. László Ördög

  László Ördög

  8 napja

  Jó, mondjuk én nem jutottam volna el a dudálásig.

 26. mopsz17

  mopsz17

  8 napja

  jogszabály szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt álló és várakozó gyalogossal szemben nincs elsőbbségadási kötelezettsége a jármű vezetőjének csak abban az esetben, ha a gyalogos lelépett a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

 27. ratkooporonty

  ratkooporonty

  8 napja

  Ez nem türelmetlenség, ez magyar, ahol az autót ma találták fel és akinek már van, szép nagy és új, és fizeti rá a ma feltalált autóra az elképesztő állami dézsmát, annak joga van rádudálni arra aki fékezget előtte. Primitív emberek, akik azt se tudják már mikor van a trágyahordás, pedig teljes joggal kizárólag ezt gyakorolhatnák, apjuk még tudták hol a helyük. Ha jobbra laksz és jobbra akarsz fordulni, akkor is rád dudálnak, ha balra laksz, akkor többen és hosszabban.

 28. Frank Farago

  Frank Farago

  9 napja

  Roppant szerencsés flótás vagyok! Hiszen ezeket a magyar klipeket a tengeren túlról nézem.

  • Attila Tamás Makai

   Attila Tamás Makai

   8 napja

   Ha ez az USA lakott területe, akkor mi itt hamisított videók ezreit kapjuk. Képzeld! Autós üldözések, lövöldözés az utcán, tömegkarambolok, narkósok tarolnak lopott kocsikkal, hárombalkezes autósok bénázása, hisztis verekedések, kamionos kiszorítósdi, bűntetőfék, meg ilyenek. Még jó, hogy ez csak megtévesztés és ott a tengeren túlon mindenki normálisan vezet, udvarias és kultúrált.

 29. David Szakonyi

  David Szakonyi

  9 napja

  Meg amikor bedugja a verdáját és kikiabál mert nem megyek alég gyorsan a körforgalomban... jegyzem meg miért nincs pszichológiai alkalmassági a jogsinál?

 30. Pál Péter

  Pál Péter

  9 napja

  Jogsi ugrik remélhetőleg !

 31. Balázs Balogh

  Balázs Balogh

  9 napja

  Pofátlanítás 3?

 32. Attila Szabó

  Attila Szabó

  9 napja

  Igazi paraszt!

 33. mopsz17

  mopsz17

  9 napja

  A KAMERÁS AZONNAL MEGBUKOTT A FORGALMI VIZSGÁN, A VIZSGABIZTOS BEIKSZELI A GYALOGOS CSALOGATÁS SORT ÉS ENNYI VOLT...

  • j j

   j j

   7 napja

   ​@mopsz17 ha így lenne, akkor giroszost kellen nyitni minden forgalmasabb zebránál, mert az autósoknak fölösleges lenne lassítaniuk a zebra előtt = a gyalogos a büdös életbe nem merne lelépni, vagy rosszabb esetben jó kis balesetet okozna a "hirtelen" lelépéssel. Ez szerinted komolyan reális?

  • mopsz17

   mopsz17

   8 napja

   @Tamás Németh a vizsgalapon még mindig rajta van ez a hiba, amúgy jogszabály szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt álló és várakozó gyalogossal szemben nincs elsőbbségadási kötelezettsége a jármű vezetőjének csak abban az esetben, ha a gyalogos lelépett a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

  • Tamás Németh

   Tamás Németh

   9 napja

   @mopsz17 : Nagyon régen vizsgáztál! Azóta változott néhány dolog.

  • mopsz17

   mopsz17

   9 napja

   @róbert miklós csak akkor kell elsőbbséget adni ha éppen lelépett már a járdáról vagy már a zebrán van. Ha így engeded át hogy neked balról érkezik de áll az út szélén azt nevezik gyalogos csalogatásnak. Olvass utána ha nem hallottad még ezt a kifejezést. Így tilos és balesetveszélyes átengedni a gyalogost. Rád figyel hogy te megálltál miatta. Forszirozod ezzel hogy jöjjön át, elvonod a figyelmét és nem néz balra ahol ha nem adják meg az elsőbbséget akkor kész a baleset. Ezért ha emlékeznél még a forgalmi vizsgádra ott biztosan jelezte az oktatód hogy ezt meg ne próbáld.....

  • róbert miklós

   róbert miklós

   9 napja

   És mire csalogatta)szexuális együttlétre? Ha a gyalogos balról érkezik nekem,akkor is elsőbbséget kell neki adnom. Ez alól kivétel,ha a két sáv között járdasziget van.Ott csak akkor van elsőbbsége,ha elérte a járdaszigetet

 34. mopsz17

  mopsz17

  9 napja

  GYALOGOS CSALOGATÁS !!!! A TÚLOLDALI SZÉLEN VÁRAKOZÓNAK ELSŐBBSÉGET ADNI TILOS !!!! VIZSGÁN AZONNALI BUKTA. ÉS BALESETVESZÉLYES ! ÉN IS LEDUDÁLTAM VOLNA

  • mopsz17

   mopsz17

   9 napja

   ja és utóbbi időben le is szoktam dudálni

 35. Zoltan Janos Szabo-Racz

  Zoltan Janos Szabo-Racz

  9 napja

  Jogosítványt el!!!

 36. Tamás Tábi

  Tamás Tábi

  9 napja

  Viszontlátásra a következő videóban, amelyben bemutatják kit miért büntettek meg.

 37. Jimmy G

  Jimmy G

  9 napja

  hogy gondolkodjat ilyen a másik emberről? megáll, kiszáll és rögtön gyalogos lesz belőle is

 38. Cartoonella de Frász

  Cartoonella de Frász

  9 napja

  A gyalogos volt a hibás mert ahelyett hogy közlekedik inkább prostituálkodik

  • Tom Nsx

   Tom Nsx

   8 napja

   😂😂🤣🤣🤣👍

 39. Béla Ulapcsik

  Béla Ulapcsik

  9 napja

  Keresem a szavakat. Keresem az indokokat hogy miért teszi azt amit tesz. Nem bömbis,(bocs a BMW-s társadalomtól mert ott sem mindenki ilyen) a kijárási tilalomnak és a bezártságnak már vége úgyhogy nem ez az ok. Lehet hogy csak úgy simán egy f@szjancsi🖕

 40. TT

  TT

  9 napja

  Remélem repül neki a csekk

 41. tom harder

  tom harder

  9 napja

  A paraszt rendszáma miért van kitakarva?

 42. Kovács István

  Kovács István

  9 napja

  Egy inetrjút úgy megnéznék a a dudáló emberrel.. hogy mit mondana? szerinte ez teljesen oké? vagy sietett a kórházba ő is?? Kiváncsi lennék milyen ember az ilyen!

  • Péter Sárosi

   Péter Sárosi

   7 napja

   @Zsolt Moldván na erre pont nem gondoltam ! 💁🏼‍♂️

  • Zsolt Moldván

   Zsolt Moldván

   7 napja

   @Péter Sárosi hányszor akarsz megállni? ahányszor a kresz szerint meg kell. dudáltál volna? gratulálok! ugye nem vezetsz áramot se, nem hogy járművet? te találtál felvételt a mögöttes forgalomról? vagy csak álmodtad, hogy hány autó van még hátul? mindkét irányból elsőbbséget adnak a gyalogosnak. nem dudát kell nyomni, csak a féket.

  • Péter Sárosi

   Péter Sárosi

   9 napja

   @Kovács István dehogy voltam Én ember 😅 A mitsubishi-s egy paraszt azt adom , de nem kell megállnod , nem zavarhatod a gyalogost a szabad átkelésben és nem veszélyeztetheted ! Meg sem torpanhat miattad mert az már megzavarás ! Szal akkor 30 al 2 autó nem tudott volna átmenni előtte még vígan ? Nemár....

  • Kovács István

   Kovács István

   9 napja

   @Péter Sárosi Amikor megközelíted a zebrát már lassítanod kell és ha egy ember áll a zebránál akkor meg KELL állnod! Ebben a szituban jócskán megkellett már állni már 0.20 nál lévő autónak meg kellett volna állni! Most akkor te voltál aki a videón majdnem elgázolta a gyalogost vagy ki vagy te?

  • Péter Sárosi

   Péter Sárosi

   9 napja

   @Kovács István leírtad a lényeget ! “Amikor kell” na az a kell az nem ebben a szituban volt még !

 43. Kovács István

  Kovács István

  9 napja

  De dühítő az ilyen autós. Ilyentől elvenném a jogosítványát! Járjál gyalog pajtás! És még a tömegközlekedési eszközökről is letítltanám 10 évre! Kegyetlenül megbüntetném az ilyeneket. Csak egyszer nehogy velem történjen ilyen.. elborulna az agyam utána mennék és önbíráskodnék :((

  • Random Dude

   Random Dude

   2 napja

   Járjon gyalog, és üsse el a zebrán egy hasonló gondolkodású tahó. Ezt még hozzátenném.

  • Orange Bulldog

   Orange Bulldog

   7 napja

   Tök jó lenne, te is integetnél a jogsinak, esetleg meg is büntetnek ..... inkább uralkodj a vágyaidon, hosszútávon kifizetődik!

 44. Carver major

  Carver major

  9 napja

  jéééé ... egy még élő gyalogos !!??

 45. István Unger

  István Unger

  9 napja

  A hàttèrben làtható Lidl miatt volt az egèsz!

  • Tom Nsx

   Tom Nsx

   8 napja

   👏👏😂😂🤣🤣

 46. xsonzoloster

  xsonzoloster

  9 napja

  Elmebeteg közveszélyes vadbarom a városi rombolójával. Teljes vagyonelkobzás, majd mindhalálig Szibéria...

 47. Péter Kovács

  Péter Kovács

  9 napja

  Ez is egy jogsi: zebrán előzés, gyalogos veszélyeztetése, záróvonal átlépés, forgalomtól elzárt területre hajtás.

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   Nem veszélyeztette a gyalogost, de ez nagyjából mindegy.

  • atyavilaag

   atyavilaag

   9 napja

   plusz kötelező haladási irány megszegése (balra egy balra kanyarodó sáv van, az a nyíl sem ajánlás)

 48. Marty McFly

  Marty McFly

  9 napja

  Szigetszentmiklós

 49. Ki. Vi.

  Ki. Vi.

  9 napja

  Remélem a videó cenzúrázatlanuk ment az ORFK-nak

 50. Zoltán Sz.

  Zoltán Sz.

  9 napja

  Hát pedig idióták vannak.

 51. atee9210

  atee9210

  9 napja

  A hét legfontosabb emberét láthattuk, épp hazafele az elmegyógyintézetből.

 52. Kory

  Kory

  9 napja

  Mi köze van ennek a Suzukisokhoz? Ez egy Mitsubishi ASX.

 53. Beni

  Beni

  9 napja

  Ennek a feltöltésnek egy része bizony eléggé véleményes. Engem az első forgalmi vizsgámon ezért buktatott meg a vizsgabiztos - aztán végül talált mást ami miatt meghúzhatott - mert lecsalogattam a gyalogost, kettő esetben is. Ha a szándék megvan a gyalogos részéről köteles a járművezető megadni számára az elsőbbséget, éppen ezért mondja a KRESZ is hogy a gyalogátkelőhelyet fokozott óvatossággal kell megközelíteni. Ugyanakkor az úttest másik végéről szándékosan lecsalogatni is életveszélyes lehet. Ez a videó kb. a tankönyvi példa, a szemből érkezőnél is kérdéses a szándék, hogy megadja-e az elsőbbséget. Amúgy érdemes megnézni a mostani forgalmi vizsgalapot, ezért a manőverért valóban keményen megbuktathatnak, jár érte hibapont is. Az oktatóm úgy tanított, hogy ne csak az utat nézzem, hanem a környezetet, a körülményeket is. Itt pl. lehet szabálytalan lett volna nem megadni az elsőbbséget, de ha látom, hogy egy türelmetlen idegbeteg tolja a seggem, inkább áthajtottam volna mindkettőnk békessége érdekében.

  • maláj vezérigazgató

   maláj vezérigazgató

   9 napja

   a "ráutaló magatartás" c. történetnek kellene utánaolvasni ...

 54. Z U

  Z U

  9 napja

  Civil pofátlan(TAN)ítás 3 : Trailer1

 55. Attila Szabó

  Attila Szabó

  9 napja

  Mi bajotok a Suzukisokkal? Hidjétek el hogy aki swiftel jár az azért meg is dolgozott, ugyanis nekiek nincs pénzük sok milliós felfújt szarokra amivel úri jómódodban simán kinyír egy komplett családot csak azért mert megteheti.

 56. E MF

  E MF

  9 napja

  Jó, mehet ez is feljelentősbe. :-D

 57. tibor gál

  tibor gál

  9 napja

  A suzukis a csórós bèemwès..

  • Kory

   Kory

   9 napja

   Ez nem Suzuki.

 58. lajcsi1975

  lajcsi1975

  9 napja

  Ennek is bevonják a jogsiját egy kis időre.

 59. Lolka Bolka

  Lolka Bolka

  9 napja

  A Dozsa Gyogy teren belem jott egy arc amikor megalltam a zebranal. Bocsanatot kert, aztan azt mondta hogy nem gondolta, hogy megallok. Kinezetre, viselkedesre egy teljesen normalis 50es figura volt. Motorral mar csak Auszriaig mentem legkozelebb...

 60. Zsolt Knapcsek

  Zsolt Knapcsek

  9 napja

  1.) Ha már egyszer az előttem lévő úgy dönt, hogy átengedi a neki balról érkező gyalogost, akkor hagyom, hogy ez simán lezajlódjon. 2.) Ameddig a nekem balról érkező gyalogos nem lép le a járdáról, addig nem kötelességem átengedni. 3.) Ebből a túlzott udvariasságból ( "gyalogoscsalogatásból") egyébként majdnem baj lett, ugyanis a szemből érkező későn észleli a többiek szándékát. Ezért az utolsó 5 méteren satufékezésbe kezd. A mögötte jövő, meg majdnem ráfut, mivel nem látja, hogy miért torpan meg az előtte haladó. Szerencsére a gyalogos rutinos, ezért csak akkor kezdi meg az átkelést, amikor meggyőződik arról, hogy a neki balról érkező is meg tud állni. Egyébként a kikerülést dudálva megkezdő autós, még a kürtölés miatt is meg fogja kapni a büntetésétét.

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   6 napja

   @Zsolt Knapcsek Sajnálom 😕

  • Zsolt Knapcsek

   Zsolt Knapcsek

   6 napja

   @Gábor Bihary Igen, ez már nem az én szintem, sajnálom!

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   6 napja

   @Zsolt Knapcsek Mennyire nem bonyolult? Amit leírtam, az egyszerű, mint az egyszeregy. Neked ez bonyolult? 😃

  • Zsolt Knapcsek

   Zsolt Knapcsek

   6 napja

   @j j Jogos a kérdés felvetése. Sajnos addig kell várni, amíg nem jelzik neked egyértelműen, hogy átmehetsz. Senkinek nincs abszolút elsőbbsége, még akkor sem, ha a jogszabály a te oldaladon áll! Én például kézfelemeléssel adnám a tudtukra, hogy itt vagyok kb. 2 hete és nagyon lassan megindulnék a zebra irányába. Közben folyamatos szemkontaktust tartanék. Enélkül meghaltál!

  • Zsolt Knapcsek

   Zsolt Knapcsek

   6 napja

   @László Kis Köszönöm László! Örülök, hogy Te is szoktál jó csatornákat nézni!

 61. Horváth Oliver

  Horváth Oliver

  9 napja

  Neki úgy néz ki nagyon fontos dolga volt. Másnak természetesen nem. Mi más magyarázat lehetne erre? :D

 62. Attila Perlaki

  Attila Perlaki

  9 napja

  Egy ilyenèrt mèg szerbiában is 9 hó- ra bukik a jogsi, meg 9 v. 12 pontocska, egy csomó pénzbírság... ...ez a legmagasabb legszigorúbb szabálysèrtès, még annál is ha a pályán 300 al mész 130 helyett..ott max 6 hó ra ugrik a jogsi egy 3-6 ponttal kb 300€ - nyi "jutalomcsekkel".

  • Balázs Molnár

   Balázs Molnár

   9 napja

   * Indokolatlan duda használat * előzés zebrán * záróvonal átlépése * forgalomtól elzárt területre hajtás * gyalogos elsőbbségének meg nem adása Így alsó hangon...

 63. Miklós Bíró

  Miklós Bíró

  9 napja

  Ezeket istenuccse azonnal visszaküldeném KRESz vizsgára utána mehet a forgalomba a vizsgabiztossal. Ha megfelelt mindenhol akkor szándekos a szabálytalanság, szándékos a bűncselekmény( ezeket a cselekvéseket én oda sorolom ) és irány a bíróság. Ha megbukott, akkor elvenni a jigositványát, hisz úgy vezet hogy nem ismeri a KRESz-t. De semmiképpen nem szabad visszaengedni őket a forgalomba! Dudált. Balrakanyarodó sávból ment egyenesen. A gyalogosnak nem biztosította zebrán azelsőbbségét. Egyszóval, ha ül mellette egy vizsgabiztos akkor nem kaphatna jogositvanyt. De, már van neki és visszaél vele. Alávaló türelmetlen kis pöcök.

 64. Imre Nemes

  Imre Nemes

  9 napja

  Remélem harap rá a rendőrség

 65. Wotanson

  Wotanson

  9 napja

  Tipikus büdös gyökér akinek ha várnia kell 10 másodpercet vagy még annyit se már nyomja a dudát és még a kresszt se ismeri csak JAJ MENNI KELL ELŐRE AZ AKCIÓS BÉKA COMBÉRT!!!444 Ha nem müködik a lámpa akkor ugye zebra se létezik.

 66. Bálint

  Bálint

  9 napja

  A kamerás a hibás, büntetőgyalogostátengedett

  • druzsba

   druzsba

   6 napja

   @Attila Nagy Érezd már ki a viccet! :) "büntetőgyalogosátengedett" 🤣🤣🤣

  • druzsba

   druzsba

   6 napja

   😅😅😅

  • zoli Vk

   zoli Vk

   9 napja

   @Attila Nagy Szarkazmus,Sheldon,szarkazmus!

  • Attila Nagy

   Attila Nagy

   9 napja

   A kamerás miért volt hibás?? Te tanultad a Kressz-t vagy a sarki kocsmában vetted a jogsidat egy bünőzőtől??!!! A gyalogosnak itt mindenképp előbbsége volt, mert már rátért, hogy átkeljen, mielőtt a "kamerás" oda ért volna!!

 67. Matthew Neubauer

  Matthew Neubauer

  9 napja

  Azonnal jelentsd fel, és számolj be a fejleményekről!

  • mopsz17

   mopsz17

   5 napja

   @Balázs Iró másik hozzászólás alatt már kitárgyaltuk részletesen

  • Balázs Iró

   Balázs Iró

   6 napja

   @mopsz17 mi van?

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @mopsz17 Mit üvöltözöl, főleg hülyeségeket? 😃😃😃

  • mopsz17

   mopsz17

   9 napja

   A KAMERÁS AZONNAL MEGBUKOTT A FORGALMI VIZSGÁN, A VIZSGABIZTOS BEIKSZELI A GYALOGOS CSALOGATÁS SORT ÉS ENNYI VOLT... A TÚLOLDALI SZÉLEN VÁRAKOZÓNAK ELSŐBBSÉGET ADNI TILOS !!!! VIZSGÁN AZONNALI BUKTA. ÉS BALESETVESZÉLYES ! ÉN IS LEDUDÁLTAM VOLNA

 68. Andras Arday

  Andras Arday

  9 napja

  Durung!

 69. lovi33

  lovi33

  9 napja

  Indulhat az eljárás.

 70. Péter Szegvári

  Péter Szegvári

  9 napja

  Két hét múlva remélem ismét találkozunk ezzel a videóval, csak rajta lesz a piros pecsét, hogy "Eljárás indult"

  • Chris Redfield

   Chris Redfield

   4 napja

   @ATEE77 nahát, valaki magára ismert? 😱

  • ATEE77

   ATEE77

   5 napja

   @Krisztián Gulyás Okos vagy látom :-)

  • ATEE77

   ATEE77

   5 napja

   Veled meg a mentő. De sose érjen oda.Csak akkor ha oda mész ahonnan jöttél.

  • Péter Szegvári

   Péter Szegvári

   9 napja

   @Krisztián Gulyás Az lenne csak a szép

  • Krisztián Gulyás

   Krisztián Gulyás

   9 napja

   Aztán pár héttel később egy olyan pecséttel, hogy "Vezetői engedély 2 évre bevonva".

 71. Martin Studio

  Martin Studio

  9 napja

  ez gárdonyba van :D

  • Martin Studio

   Martin Studio

   8 napja

   @Bálint Kiss ilyen sok hülyét.....

  • Martin Studio

   Martin Studio

   9 napja

   és sokan komolyan veszik......

  • Balázs Molnár

   Balázs Molnár

   9 napja

   ??? Nem, ez Szigetszentmiklós.

  • Sándor Győri

   Sándor Győri

   9 napja

   Nem, ez Szigetszentmiklóson van.

 72. Roland K.

  Roland K.

  9 napja

  Amit a héten leműveltek egyesek az utakon az maga volt a tragikomikum. Én inkább azt csináltam hogy pályán beálltam egy kamion mögé 90-el, aztán a sok kaszkadőrjelölt meg mehetett amerre akart. Én nekem 5-10 perc időnyereség nem éri meg a sietséget, se haza, se munkába. Mit ne mondjak, senki nem állt be mögém 30 perces út alatt, max addig mászott a seggembe míg ki nem tudott vágni a belsőbe. Mindenki siet, táblákat nem nézik, másokat nem néznek, logikusan nem gondolkodnak. Ő el akar jutni A-ból B-be a lehető leghamarabb és mindenki takarodjon az útjából.

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @kozgab1 A kapaszkodósávnak külön jelzése van a KRESZ szerint. Az M70-M7 útvonalon ilyen sehol nincs, ha jól emlékszem. Az M3-on Gödöllő táján akad. Engem biztos nem értél volna be, mert az egész úton bő 15 perc előnyöm volt, és az autópályák találkozásától 30 perc alatt már Zuglóba is elértem 😉 Gondolom, te a tömeggel jöttél egy másik napon, és nem 260 km volt a távod, hanem csak 100-150. Én gyorshajtani nem szoktam, de a megengedett sebességet azért szeretem tartani autópályán. Ha sűrűbb a forgalom, akkor nyilván nem lehet. Egyébként tök jó, ha tudsz lassabban is vezetni. Erre sokan képtelenek, ami a vezetésre alkalmatlanság egyik biztos jele.

  • kozgab1

   kozgab1

   8 napja

   @Gábor Bihary pedig beértem xd Az gondolom megvan kapaszkodó sávba nem köteles kimenni a szerencsétlen, csak ha amúgy van 3. sáv. Amúgy előzés nem gond scrossal, megy mint ha kergetnék, csak én már lenyugodtam xd

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @kozgab1 Nem azért kérdeztem, mert azt hittem, feltartasz valakit (bár a folyamatosan a középső sávban haladók is azt szokták képzelni, ők senkit nem tartanak fel...), hanem mert úgy értettem, egy sávban mentél végig, ahhoz pedig az kéne, hogy vagy nincs teherautó, vagy a középsőben mész végig. Én tegnap délután 130-cal jöttem végig az M70-M7 útvonalon, és mindkét, majd mindhárom sávot használtam, ahogy hely volt. Egyszer levillogtam-dudáltam egy mazsolát a középsőből, aki előtt több kilométerre nem volt se jármű a külsőben, se kihajtó vagy behajtó, a belsőben meg a gyorshajtók miatt nem tudtam megelőzni. De ettől eltekintve sima út volt, néha kellett csak lassítani, amikor lassabb járműveket előzésben utolértem. Azért ezen a távon 130/110 különbséggel nem érsz be a Budaörsi úton 😉

  • kozgab1

   kozgab1

   8 napja

   @Gábor Bihary külső, nem is a belsőben szüttyögök xd Ha beertem lassabbat megelőztem majd visszaálltam 110-re. Nem tartok fel senkit se, nyugi.

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @kozgab1 Te melyik sávon tudtál folyamatosan végigmenni 110-zel?!?

 73. macskasm

  macskasm

  9 napja

  A ledudálás és az előzés szerintem is nagyon gáz. Ez vitán felüli. Azonban az kitárgyalásra érdemes, hogy a kamerás autónak valóban meg kellett-e vagy érdemes volt-e megállnia ebben a szituációban. A gyalogos abban a pillanatban érkezett a zebrához, ráadásul az út túloldalára ahogy a kamerás autó is odaért. Ha a továbbhaladt volna akkor sem tartotta volna fel a gyalogost. Én nem hiszem, hogy megálltam volna a kamerás autó helyében, ugyanakkor ha előttem valaki megáll egy ilyen helyzetben, biztos, hogy nem dudálom és előzöm meg.

  • Gábor Szirt

   Gábor Szirt

   5 napja

   @Balázs Iró 30 éve vezetek, 27 éve jogosítványom is van, én ilyen szituációban lassítok, figyelek, de amíg a másik oldalon a gyalogos balra nézeget, nem indul el, addig megállni nekem nincs miért, pláne hogy itt van egy középső kanyarodó sáv is. Az élet eddig engem igazol, nem veszélyeztettem egyszer sem gyalogost, át is engedem őket, ha az oldalamon várakoznak, és dudálni sem szoktak rám.

  • Balázs Iró

   Balázs Iró

   6 napja

   @Gábor Szirt ésszel az él, aki nem ránt fegyvert a záróvonalon tratkrot előző autóra. aki itt nem áll meg, az vagy hülye vagy de. és itt nem feltétlenül téged akarlak idézni, de az összes többi választ is az eredeti kommentre. mi az hogy amíg nem lép le a zebrára, addig nincs zebra? :D ti olyan ostobák vagytok, hogy azt tanítani kéne. ráadásul autóval közlekedtek.

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   8 napja

   @GrafoValóban, szerintem sem volt még kötelező megállnia, de már bőven olyan pozícióban volt, hogy előzékenyen és pampogásmentesen megállhatott és átengedhette a gyalogost. Gondolom, akkor is panaszkodni szoktál, ha valaki történetesen Veled szemben jófej az úton, és mondjuk beenged maga elé...

  • Grafo

   Grafo

   9 napja

   ​@AtisNp76 Ergo amíg nem lép rá a zebrára addig nincs a zebrán. Amint megteszi köteles vagy megállni, és az nem lehet satufék, hiszen úgy kellett megközelíteni a zebrát, hogy bármikor meg tudj előtte állni, ha a gyalogosnak elsőbbséget kell adnod. A kamerahuszár rosszul mérte fel a helyzetet, el kellett volna mennie a többi kocsival együtt, de nem, fölöslegesen csinált pankrációt. A néninek rá kellet tvolna lépnie a zebrára ha a saját oldalán nem jön autó, és nem jött. Ennyike.

  • AtisNp76

   AtisNp76

   9 napja

   @Grafo Ilyen alapon állhatot volna még holnaputánig mert vki ugyis jönni fog, a bizonytalanra meg senki sem fog lelépni.. ott volt ergo elsőbbsége volt a gyalogosnak, oldaltól függetlenűl..f..nak kell mindig beleokoskodni mindenkinek a felesleges hülyeségeit.. sosem értem meg..

 74. Zoltán Simon

  Zoltán Simon

  9 napja

  Cekkeres anyukanak nem allunk meg forgalomfolyamot megakasztva, ez alap! Még ha megtévesztőszoknyát is vesz!

 75. György T.

  György T.

  9 napja

  Hofinak volt igaza, minden magyarra 2 bunkó jut, ma már 4 is :D

  • József Attila Horáth

   József Attila Horáth

   3 napja

   @DGxxxK1 Látom.

  • DGxxxK1

   DGxxxK1

   3 napja

   @József Attila Horáth a harmadik kétharmad után?? :D itt egy magyarra 10 bunkó jut kisapám.. :D :D

  • József Attila Horáth

   József Attila Horáth

   9 napja

   Valójában ez egy bunkó ebben egyet értek, de én annyira unom már ezt a magyarozást. Nem lehetne azt mondani, hogy minden emberre 2 bunkó jut, miért lennénk mi rosszabbak mint mások?

 76. Alkot Alkotman

  Alkot Alkotman

  9 napja

  Megháborodott az emberiség

 77. Péter Kardos

  Péter Kardos

  9 napja

  És még a zebrán előz is egyet... grarulálok a fajtájának és a gazdájának. 😁😆😅🤣😂😂

  • IvanKozirev

   IvanKozirev

   9 napja

   és mindezt kanyarodósávból egyenesen...

 78. Kollar Tibor

  Kollar Tibor

  9 napja

  Fel kell jelenteni!

 79. Tibor Romanek

  Tibor Romanek

  9 napja

  Gyalogos csalogatás....

  • j j

   j j

   7 napja

   @mopsz17 ha jogszabályt idézel, akkor tedd precízen, mert amit írsz, sajnos fals információ. Ja, és ha sokszor leírod, akkor se lesz igazad.

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   8 napja

   @mopsz17 _" jogszabály szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt álló és várakozó gyalogossal szemben nincs elsőbbségadási kötelezettsége a jármű vezetőjének"_ Nincs ilyen jogszabály... Csak a buta fejedben.

  • mopsz17

   mopsz17

   8 napja

   @Gabriel Derdák jogszabály szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt álló és várakozó gyalogossal szemben nincs elsőbbségadási kötelezettsége a jármű vezetőjének csak abban az esetben, ha a gyalogos lelépett a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

  • Róbertné Mazsy Miklós

   Róbertné Mazsy Miklós

   9 napja

   @Gabriel Derdák hagyd rá,beakadt neki a lemez...

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   9 napja

   @mopsz17 Hülyegyerek! Akkor ikszeli be, ha lassítasz, vagy megállsz a zebra előtt, majd amikor lelép a gyalogos, akkor a gázra lépsz. Mert ez kib.szottul veszélyes! Nagyon, de nagyon, de nagyon el vagy tévedve!

 80. Blaise

  Blaise

  9 napja

  engem volt hogy a körforgalomkor való becsatlakozásnál dudált le egy kamionos mert jött egy autó és nem mentem be elé, balesethelyzetet teremtve, mert az a homár siet... hát az én anyámat de tényleg

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @bodacsek De hogy jön ide a cipzár?!? A körforgalomnak pont az a lényege, hogy egyértelmű elsőbbségi viszonyokkal félreérthetetlenül sorbarendezi az áthaladást, mindig a legnagyobb forgalmú irányból engedve el a forgalmat. A cipzár egész másról szól, semmi köze ehhez.

  • bodacsek

   bodacsek

   8 napja

   @Gábor Bihary igen elsőbbség. A cipzár és az elsőbbség viszont két külön dolog. Úgy látom az elsőbbség fogalmával és a gyakorlattal is van baj egyeseknél. De ha már itt tartunk akkor ide tartozik a zavarás fogalma is, ami szintén része a kresznek. Na ezt a három dolgot kellene alkaolmazni egy körforgalomnál!

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @bodacsek A körforgalomban nincs cipzár. Ott egyértelmű elsőbbség van. Azt ki-ki maga dönti el, mennyire bátran megy be, biztosan nem a baromállat kamionos mögötte. Az ilyenek nem csak tolják a többit, simán be is vágnak mások elé. Nehogy már ez legyen az oké.

  • bodacsek

   bodacsek

   9 napja

   Na ez tipikus. A körforgalomnak pont az a lényege, hogy ha szabájosan használják a legtöbb esetben megállás nélkül vagy kissebb megállással /lassítással folyamatosan lehet haladni(cipzár) nem úgy mint egy normál kereszteződésben. Persze van akinek ez már magas. Na itt kéne vissza adni a jogsit. Persze nem láttam a te eseted és azért előfordulhat hogy itt épp igazad volt.

 81. Foresten

  Foresten

  9 napja

  Mert belegondolni, hogy a vérnek van kedve a 40 fokos halálban ácsorogni, engedjük át, már egy untermensch dolog. Az fel se sejlik a fejében a kedves autós kollégának, hogy szemből is megállnak, tehát az úttestet keresztező mozgás történik... Jól van. Nincs kérdésem.

 82. Eazy-E

  Eazy-E

  9 napja

  Nyilván az a szemét, szar alak, aki szabályosan közlekedik...

 83. Péter Pantz

  Péter Pantz

  9 napja

  Bumm, "eljárás indult!"

  • mopsz17

   mopsz17

   3 napja

   @DGxxxK1 más hozzászólás alatt kitárgyaltuk ezt a faszságot és kiderült hogy nem az...

  • DGxxxK1

   DGxxxK1

   3 napja

   @mopsz17 hol hallottad ezt a faszságot?

  • mopsz17

   mopsz17

   7 napja

   @Jozsef Ratkai de ezeket is telefonról írtam

  • Jozsef Ratkai

   Jozsef Ratkai

   7 napja

   @mopsz17 telefonrol biztos nem irtal meg ugye?

  • mopsz17

   mopsz17

   7 napja

   @Jozsef Ratkai Én meg olyat tudok adni amin vannak ékezetes betűk :)

 84. Francesco77 W

  Francesco77 W

  9 napja

  Ő siet! Nehogymá’ ne…..f@szé’ kell megállni állandóan a zebráknál….várja ki a sorát a gyalog…😂

 85. István Liberál

  István Liberál

  9 napja

  ágresszív bunkó béjemwéésss!

  • Norbert Bognár

   Norbert Bognár

   9 napja

   Majdnem.. A 3. szó kivételével helyes az állítás :)

 86. Zoltán Horváth

  Zoltán Horváth

  9 napja

  5 másodperc volt amíg a gyalogos átkelt ÖT!!! ennyit nem bírt várni

  • Tamás Söllei

   Tamás Söllei

   7 napja

   @Grafo ki veszélyeztett Kit???? a kamerás autó vagy a Gyalogos?... Öcsi? az meg ki?

  • Grafo

   Grafo

   7 napja

   @Tamás Söllei Öcsi, tanulj már meg vezetni úgy, hogy ne veszélyzetessél senkit.

  • Tamás Söllei

   Tamás Söllei

   7 napja

   @Grafo így van ennyike s mivel a kamerázott, dumált, EGY gyalogos miatt megállt a zebra előtt, akadályozta a többi autóst a defenzív haladásban ezért ő "is" Tahó meg kell inteni, büntetni...

  • Grafo

   Grafo

   7 napja

   ​@Tamás Söllei Az előzős marha vitán felüli tajparaszt. A kamerahuszár meg egy olyan fazon aki nem mérte fel defenzíven a helyzetet. Ennyike.

  • Tamás Söllei

   Tamás Söllei

   7 napja

   @Grafo így van a Pesti busz késhet is meg előbb is mehet attól függ hogy mennyi gyalogost kell átengedni a zebrán nem kell egy véleményen lennünk de ha van gyalogos átkelőhely ahol van biztosító berendezés is ami üzemen is kívül van nem az a tahó aki át engedi a gyalogost ott ahol elsőbbsége van Van ilyen szabály hogy elsőbbsége annak és ott van ahol megadják de nem a kresszben le is lehet róla mondani az elsőbbségről de itt az autóvezető nem ismerte el a gyalogos elsőbbségét.

 87. BowBefore P

  BowBefore P

  9 napja

  Feljelenteni .

 88. Gergő Hembi

  Gergő Hembi

  9 napja

  Gyalogos csalogatása? Ha a másik nem áll meg szembe akkor az üti el. Sajna volt erre is példa, hogy nem nézett balra a gyalogos...Külföldön ha csak megáll a zebra közelébe a gyalogos, ott az autósok megállnak. Itt meg elütnek a zebra kellős közepén.....Mindenkinek figyelnie kellene a másikra.

  • Grafo

   Grafo

   9 napja

   @Pál Nagy "ha a gyalogos lelép" ez a néni meg nem lépett rá a zebrára, a járdán ácsorgott.

  • krisztianperei

   krisztianperei

   9 napja

   Skóciában élek. Itt is akadnak nagy tahók, mint szinte mindenhol, bár lényegesen kisebb penetrációban, mint otton. Errefelé inkább a megállási, várakozási szabályokra tesznek magasról. Gyakorlatilag bárhol megállnak, ahol kedvük tartja, mert 10 méterrel közelebb van a kisbolthoz, kávézóhoz, stb... Buszmegálló meg egyenesen azért van, hogy akár parkolni is lehessen benne. Rendőröket nem érdekli kicsit sem ilyesmi errefelé DE!!! A gyalogátkelők afféle szent tehének. Mindenki megáll és vár. Még akkor is, ha már az út felé zöldre váltott a lámpa, vagy villogó sárgára, ami itt már a továbbhabladást engedi, de a mamóka/papóka még nem ért át. Ha több sáv van, akkor is kivár mindenki az összesben, hogy tiszta legyen az út, nem indul el akkor sem, ha az ő sávját már elhagyta a gyalogos. Ez azért meglepő volt elsőre, de még másodikra is. Mármint hogy ezt mindenki betartja. Viszont ez csak a zebra crossingra érvényes, illetve a lámpával védett átkelőkre. Ezekből azért kevesebb van szerintem, mint otthon városi környezetben. Vannak viszont lesüllyesztett járdarészek legtöbbször szigettel az út közepén, néha villogó, fehér "gömbbel" jelezve. Na itt nincs elsőbbsége a kétlábúaknak, és soha nem is ajánlja fel senki, nem csalogatnak. Illetve kanyarodó jármű nem tartozik elsőbbséget adni a járda meghosszabbításában egyenesen közlekedő gyalogosnak sem. Van benne ráció, hiszen így nem áll meg a főút forgalma. Persze, ha már lent van a gyalogos és akkor ér a lefordulási ponthoz a vezető elengedik, de itt a gyalogosok is jobban tisztában vannak a szabályokkal. Persze kivételek itt is vannak, de sokkal fegyelmezettebben közlekednek itt. Büntetőfékezést (brake check) itt még nem láttam. Pedig napi 150-200 km-t vezetek, igaz többnyire városi forgalomban és vidéki mellékutakon. Ritka a levillogás (maximum, ha valaki percekig nem húzódik ki a szélső sávba, pedig minden lehetősége meglett volna már rá). Féktávon belüli követés (tailgate) sem jellemző). Ami veszélyes itt az az, hogy itt bizony 90 felett (nem sebesség, életkor) is sokan vezetnek, vezethetnek. Hajmeresztő szituációkat tudnak összehozni, ha nem látják át a szituációt, és bepánikolnak. Csak markolják a kormányt két kézzel és merednek előre. Jobb esetben megállnak és várják, hogy a probléma megoldódjon az ellenfél által, máskor viszont lendületből küldik tovább a járművet, lesz ami lesz alapon. Valahogy ilyet még a kezdő "L" betűvel jelölt autósoknál sem látok. Persze ezzel otthon is találkoztam, és nem véletlen, hogy sokszor pont idősebbek vétik el a felhajtás irányát az autópályára.

  • Pál Nagy

   Pál Nagy

   9 napja

   A gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelítened,hogy ha a gyalogos lelép,meg tudjál állni!!!! A gyalogost nem kell csalogatni,az jön! Azt is tedd hozzá,hogy "külföldön, de nyugatabbra". És valóban így van.

 89. Erik Vass

  Erik Vass

  9 napja

  Utána menni, aztán agyonverni

  • Trokker Trokker

   Trokker Trokker

   8 napja

   Igen. Önbíráskodásért, plusz attól függően mennyire sikerül agyonverni, könnyű, súlyos, maradandó, leülni 8-10-12 évet fegyház fokozatban. Simán megéri. De még esélyes a képletben az is, hogy egy nálad erősebb, gonoszabb, erőszakosabb pali után indulsz meg, aki pusztán a rossz kedvére hivatkozva torkonszúrkál poénból.....Nagy ötlet mind a kettő. Majd írd meg, mi lett a vége

 90. supla 91

  supla 91

  9 napja

  Mégegy bunkó német prémijumos... hogymi?!

 91. Gergely Barna

  Gergely Barna

  9 napja

  Tipikus... Nem csak ebben a gyalogátkelős forgalmi helyzetben. Jellemző, hogy a mögöttünk haladó csak a kocsink seggéig tekinti a világot. Fingja nincs arról, hogy mi mért történik, csak dudál és lehülyéz mindenkit, hogy az éppen elötte haladó megállt vagy lassan megy.

 92. norbert bujtas

  norbert bujtas

  9 napja

  lampa nem megy, helyette ott a tabla, mehet a feljelentes

 93. Lóri Kiss

  Lóri Kiss

  9 napja

  Itt remélhetőleg tisztán olvasható a rendszám és megy a feljelentés :)

  • XT

   XT

   6 napja

   @Trokker Trokker meg záróvonal átlépése, meg kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása. Van itt azért mire nézni.

  • Trokker Trokker

   Trokker Trokker

   8 napja

   Zebra előtt előzőtt. Ennyit tudnak ráverni.

  • Béla Lévai

   Béla Lévai

   9 napja

   Remélem

 94. Johnny On The Spot

  Johnny On The Spot

  9 napja

  ugye elveszik a jogsijat ?

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   7 napja

   @Tamás Söllei Persze, csak emiatt a "bűnlajstrom" rossz.

  • Tamás Söllei

   Tamás Söllei

   7 napja

   @Gábor Bihary így van mögötte el lehet haladni de nem így tökönbabon keresztül mindenen és mindenkin

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   8 napja

   @Balázs Molnár A gyalogosnak megadta az elsőbbséget, mögötte ment át és nem is zavarta.

  • Roger Darkman

   Roger Darkman

   9 napja

   Ilyenért nem vonnak be jogsit, nem kell aggódni.

  • 𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡

   𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡

   9 napja

   @Balázs Molnár Akkor ugrott a jogsi

 95. Zsombor Kaló

  Zsombor Kaló

  9 napja

  Szégyen és gyalázat, hogy a mai világban van még olyan aki hajlandó átengedni a gyalogost? Úgy tűnik igen. Sokszor látom hogy átkeléskor *megköszönik*(!) hogy megálltam! Pedig alapból így kéne működnie...

  • Attila Sólya

   Attila Sólya

   9 napja

   Én a kerékpárosnak köszönöm meg, a volán mögül, hogy hajlandó volt leszállni a drótszamárról (ezzel jelezve átkelési szándékát) és áttolni a kijelölt gyalogátkelőhelyen.

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   9 napja

   Az én tapasztalataim szerencsére mások, én úgy látom, hogy sokkal jobb a helyzet, mint monjuk 10 éve. Szerintem már az általános a gyalogos átengedése, és sokkal ritkább az áthajtás előtte a zebrán. Megköszönés: nem azt köszönöm meg, hogyöbetartotta a KRESZT, hanem egymozdulatnyi kapcsolatot teremtek vele. Konstatálom, hogy egy ligában játszunk. Ezek a nüanszok segítenek kevésbé személytelenné és ezáltal biztonságosabbá tenni a közlekedést.

  • Zsombor Kaló

   Zsombor Kaló

   9 napja

   @𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡 szerintem minden közlekedőnél megvannak a renitensek, de ha mindenki elvárható módon betartja a szabályokat, akkor nincs szükség megköszönésre. Ha valaki lemond az elsőbbségéről (és ezt jól teszi, azaz egyértelműen jelzi a másiknak anélkül hogy balfaxoskodik percekig mindkét fél), azt illik megköszönni. Szerintem ennyiben ki is merül a hálálkodás.

  • candyflipful

   candyflipful

   9 napja

   @𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡 Miért kéne megköszönni, hogy betartotta a szabályokat? Én sem köszöngetek elsőbbségi helyzetben a stoptáblásoknak, elsőbbség adás táblásoknak, egyenrangúban a balról érkezőknek vagy a piros lámpánál megállóknak, hogy voltak kedvesek betartani a KRESZ-t. Persze kedves gesztus, de sajnos jól mutatja a közlekedési kultúránkat, hogy gyalogosként hálálkodni kell a mélyentisztelt sofőr hölgyeknek/uraknak, hogy nem lapítottak ki, pedig megtehetnék. Nekem kifejezetten kellemetlen érzés mikor megköszönik (kivéve persze, ha szabálytalanul vagy szabálytalan helyen teszi ezt), mert olyan, mintha én felsőbbrendű lennék nála, csak azért, mert éppen kocsi van a kényelmes seggem alatt.

  • 𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡

   𝕄𝕀𝕃𝔸ℕ♕𝟘𝟠𝟡

   9 napja

   Nem mindegyik köszöni meg ez igaz buszból is láttam mint utas hogyha a sofőr megállt a gyalogátkelőn ott se köszönte meg mindegyik. Én mindig intek a zebrán az autósnak ha megáll, de volt olyan idióta barom aki előttem megy át pedig neki piros jelzés volt majdnem elgázolt, csak a gyors jelenlétemen múlott hogy nem ütött el.

 96. János Horváth

  János Horváth

  9 napja

  Szerintem ezt is látjuk majd egy civil pofátlanítós válogatásban:D Vajon a csekket is ilyen türelmetlenül fogja befizetni?

  • Leslie Biketour

   Leslie Biketour

   9 napja

   A postán rádud.. izé ráfingik az előtte állóra.

 97. J. Balazs

  J. Balazs

  9 napja

  Ez a pesti éjszakában is rendszeresen előfordul, mikor villogó sárgák vannak. Bezzeg megállni senki nem akar, mikor kiordítok az ablakon, hogy "mi a f.szt dudál?!?!".

  • Attila Tamás Makai

   Attila Tamás Makai

   8 napja

   Még egy "pöcsömöccse" belefér a "dudál" után:)

  • J. Balazs

   J. Balazs

   9 napja

   @ENERGY TEST Ez így korrekt. Riszpekt.

  • ENERGY TEST

   ENERGY TEST

   9 napja

   @J. Balazs Hogy bocs nem láttam hülye voltam! Ebben az esetben ezt mert beismerem ha nincs igazam vagy hülye vagyok.

  • J. Balazs

   J. Balazs

   9 napja

   @ENERGY TEST És mit mondanál? Miért dudálsz rá valakire, aki teljesen szabályosan átenged egy gyalogost?

  • ENERGY TEST

   ENERGY TEST

   9 napja

   En megalnek!

 98. Fekete Krisztián

  Fekete Krisztián

  9 napja

  Mindennapos. Sajnos aki megpróbál szabályosan közlekedni azt sokszor hülyének nézik egyesek...

  • Gábor Bihary

   Gábor Bihary

   6 napja

   @Balázs Skriba A járdán ki másnak lenne elsőbbsége, mint a gyalogosnak? 😃 A járda az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló területe. Nem gondolhatod komolyan, hogy a járdára feljön egy autó és elsőbbsége van a gyalogossal szemben?!? 😊 Persze pontosan tudom, miért írsz te is butaságot: sajnos az "elsőbbség" fogalmát nem tanulja meg és nem érti a legtöbb ember a KRESZ-vizsgára sem. A zebrával kapcsolatban teljesen értelmetlen arról beszélni, kinek van elsőbbsége a járdán, ez fel sem merül. Itt valójában az a kérdés, hogy az elsőbbségadási kötelezettség mit jelent két autó között egy útkereszteződésben. Ha igaz lenne, amit írtok, akkor én simán átmehetnék a "macisajt" alatt a kereszteződésen bármikor, amikor még nincs ott semmilyen másik jármű. Szerintem pontosan tudod, hogy ez butaság: az elsőbbségadási kötelezettség azt jelenti (ez benne is van a KRESZ-ben), hogy ha közeledik, akkor nem hajthatok elé, és még csak nem is zavarhatom. De akkor miért képzeled ezt másképp a gyalogosokkal kapcsolatban?!? A KRESZ-ben ráadásul a gyalogosokkal szembeni elsőbbségadás szabályai SZIGORÚBBAK, mint a járművekkel szembeniek. Érdemes elolvasni őket PONTOSAN.

  • Balázs Skriba

   Balázs Skriba

   6 napja

   @Gábor Bihary 43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik. Szerintem rosszul tudod. Járdán nincs elsőbbsége, csak a zebrán a felfestett úttesten. És elsőbbség nem ugyanaz mint a megállás. Bár sokan azt hiszik.

  • Balázs Skriba

   Balázs Skriba

   6 napja

   @László Ördög Vagy villogtatnak rendőr miatt és mindenki belassít 40km/h-ra. Na ilyenkor nem tudom kit szidjak. Rendőröket, mert ijesztgetnek vagy az ijedősöket, vagy mindkettőt? :)

  • Balázs Skriba

   Balázs Skriba

   6 napja

   @CyberCatHU Gyalogosnak elsőbbséget kell adni, nem megállni. Itt bőven átmehetett volna az autós. Szabálytalan szerintem nem volt, de veszélyes a manőver a mai közlekedési világban. Kreszprofesszor most futó sorozatában is így oktatja. Pető Attila a kreszprof. Keress rá a gyalogátkelős részre!

  • Norrisz Csak

   Norrisz Csak

   6 napja

   @mopsz17 az egy dolog hogy elengedte a gyalogost,a másik viszont több szabályt is szegett,és ez a lényeg. A gyalogos átkelő helyet pedig úgy közelítjük meg hogy szükség esetén meg tudjunk állni,ez meg még gázt is adott 🤣

 99. Vitat Hatatlan

  Vitat Hatatlan

  9 napja

  Teljesen jogos, miért kell több tonnányi vasat lefékezni, hogy aztán újra mozgásba lendüljön??? Fölösleges és energiapazarló udvariaskodás! Majd akkor átmegy, ha nem jönnek. Autózom, motorozom, biciklizek és gyalogos is vagyok, és hányok már attól, hogy itt a balkánon nem képesek(tisztelet a kivételnek) józan ésszel gondolkodni és közlekedni. Egyben le is iratkozom a csatornáról, mert nem edukációs célokat szolgál, hanem csatateret a szardobáláshoz...

  • Thargoff

   Thargoff

   9 napja

   A több tonnányi vassal éppen, hogy nagyobb felelősség is jár, és az ilyen szempontból védtelennel szemben nagyobb udvariasság is jól jönne. Ha szabályosan lassítva érkezel, akkor nem is akkor a veszteség, sőt, és amúgy is minimális. Ez csak kifogás.

  • József Kokas

   József Kokas

   9 napja

   Pááá

  • Pál Nagy

   Pál Nagy

   9 napja

   Mi van? Ittál gyógyszerre megint???

  • Zsolt A

   Zsolt A

   9 napja

   @Paxton Andras Üdv András! Azt észrevetted, hogy Zoltán nem neked válaszolt, hanem Vitat Hatalnannak? pace!

  • KLOOD 97

   KLOOD 97

   9 napja

   te egy igazi gyokér vagy

 100. Martello

  Martello

  9 napja

  Egy újabb megkeseredett, eszét elvesztett ember küzdelmét látjuk a forgalomban

  • Péter Sárosi

   Péter Sárosi

   5 napja

   @WodooChile jó sokáig kellett gondolkodnom a válaszon ! Azt csináltok amit akartok meg ahogy akarjátok jó ? Ebben a videóban nem volt ennyi mint amennyire nem értitek , hogy a forgalomnak van egy ritmusa ! Még azon se lepődtem volna meg ha a kamerás autót tele vágják hátulról mert szinte indokolatlanul állt meg ! A kövtáv meg ebben az országban még a rendőröknél se létezik , felesleges is feszegetni ! Bőven bőven legalább a kamerás autó még el tudott volna menni a gyalogos előtt ! Nekem ez a ritmusom meg a véleményem , Te máshogy látod , Én megélhetésből gurulok , másoknak a munkába járáshoz “kell” ! Ennyi

  • WodooChile

   WodooChile

   6 napja

   @Péter Sárosi A rád fékezek, meg kiszállok csak a fejedben létezik, hol írtam ilyet? Ha dudálsz ezért, akkor valószínűleg beintek. A zebránál álló gyalogost nem lehet átengedni, mert te haladni akarsz? Vannak gyerekeid, idős szüleid, nagyszüleid? Addig álljanak ott, amíg a hozzád hasonló haladni akaró emberek mind elmennek előttük? Hány autót kell megvárni? Vagy bátran lépjenek csak le, akkor majd mindenki úgyis meg fog állni? Ezt komolyan gondolod? Kultúrált választ próbálj meg összerakni, köszi!

  • mopsz17

   mopsz17

   7 napja

   @Zoltán Szabó van olyan hogy "gyalogos csalogatás" ez azt jelenti hogy bal szélen áll a zebra előtt a gyalog, és te megállsz hogy elengedd, de még előtted a szembejövőnek is meg kell állnia ahoz hogy biztonságosan elindulhasson, de te megállsz ezzel elvonod a figyelmét és forszírozod hogy induljon mert mögötted meg gyűlnek az autók, de a szembejövők meg mondjuk nem állnak meg. na ez a gyalogos csalogatás, és balesetveszéles, ezért hiba ez a vizsgákon. a vizsgalapon ez a 4.oszlop 6.sor www.index95.hu/wp-content/uploads/2019/09/forgalmi_vizsga_minosito_lap_m.pdf

  • Zoltán Szabó

   Zoltán Szabó

   8 napja

   @mopsz17 Először is Caps lock. másodszor megnincs olyan hogy " gyalogos csalogatás" tehát nincs is hová beikszelni mint a bukás okát.

  • Péter Sárosi

   Péter Sárosi

   8 napja

   @Blanche Duplais igen ebben igazad van , de ha 100 ból 90 kretén akkor átlagolva és miután az ember szeret általánosítani , rendszerbe foglalva egyszerűen suzukisnak hívja őket ! Néhány millió kilométer után van rálátás arra , hogy ha egy bizonyos autó márkához tudj kötni bizonyos viselkedést úgy mint a nagy német autósok a románok a suzukisok a fehér céges skodások és így tovább ! Nekem a mindenem a vezetés , mindegy , hogy hány tonnában ülök , de lassan szakmát kell váltanom mert neurológiailag pusztít amit az emberek az utakon művelnek 10-12 órán át elviselve !

Következő