Ilyen, ha a 1,5m csak néhány centi... | Leszállt a bringáról, mégis majdnem elgázolták

Megjegyzés 

 1. Bp-i Autósok Közössége

  Bp-i Autósok Közössége

  14 napja

  Ismét dupla olvasói videó(ka)t mutatunk nektek - ez lett újabban a vesszőparipánk... Az első esetnél egy - éppen nem autóval közlekedő(!!!) - olvasónktól kaptunk egy hajmeresztő felvételt. Jól látszik, hogy egy csuklós busz a biciklist - egy mellette éppen elhaladó fehér furgon miatt - gyakorlatilag leszorítja az úrtól. Csodával határos, hogy nem történt személyi sérülés. " Igaz, hogy nem működőképes mindig, mindenhol a 1,5m, de ezt azért nem kéne! " - fűzte a felvételhez olvasónk... A másik eset pedig Nagymaroson történt egy gyalogátkelőnél, amihez sokat nem lehet hozzáfűzni, azon túl, hogy a felvételen látható kerékpáros a gyalogátkelőn GYALOGOSKÉNT kelt át, mivel szabályosan tolta a kerékpárt. Az Opel sofőrje mindent megtett azért, hogy balesetveszélyt idézzen elő. További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: fb.com/bpiautosok.hu

 2. asd asd

  asd asd

  5 napja

  Ha jól látom nem volt bicikli sáv. A lényeg, hogy a forgalmas úton bénázni kell, hátha összejön a dolog.

 3. Gergely Géczi

  Gergely Géczi

  7 napja

  Hát ezért nem megyek soha autók közé biciklivel

 4. igf007

  igf007

  9 napja

  Hát és most tudom, hogy sokan lesznek akiknek nem fog tetszeni: Véleményem szerint mind a buszos, mind az opelos "eljárása" nem volt megfelelő, de mikor sikerül már mindenkinek megérteni, hogy Budapesten biciklizni életveszélyes(Buszos esetről beszélek), nem kéne ezt erőltetni. Sok az autós szűkek az utcák. Biciklizni ki kell menni vidékre, a jó levegőre, illetve a Duna mellett végig van bicikli út, ott kell tekerni, nem kell feltartani a forgalmat és nem kell veszélybe sodornia magát senkinek- fölösleges, tetszik vagy nem tetszik a város nagy - és a terep az autóké - így volt, és így is lesz, kár ezen pattogni, és ha sikerülne végre belátni sok balesetet el lehetne kerülni.

 5. thatmaninblack

  thatmaninblack

  10 napja

  Buszsofőrt kirúgták már? Lehet nem ártana...

 6. Ádám Sárosi

  Ádám Sárosi

  10 napja

  zéró tolerancia, letarolják egymást az emberek, borzalom, de még mindig nem ütjük meg az oroszok közlekedési morálját, hála istennek ,de már ezek a videók is nagyon gázak

 7. Márton Mészáros

  Márton Mészáros

  11 napja

  Van olyan felvétel is, ahol a kerékpáros nem ússza meg ilyen szerencsésen. Nem értem, hogy hogyan történhet ilyesmi. Biztosan észrevette a buszos a kerékpárost.

 8. Speaker83

  Speaker83

  11 napja

  Az első videó nincs fent valahol eredeti hanggal? 🤔

 9. Zhero

  Zhero

  11 napja

  Mindannyian tudjuk, hogy ez városban - teljesen "normális" jelenség, pontosabban mindennapos és általànos.Kis túlzással nem hordoz magában "extrém" életveszélyt. Nézd meg egyszer a "vidéket". :). Már a látványa is hátborzongató, ha egy gabonával tele pótkocsis mezőgazdasági vontató "elvágtat" egy imbolygó biciklis kisgyerek mellett.

 10. ToXeN2007

  ToXeN2007

  11 napja

  Remélem a biciklis a busz után ment büntetőfékezni!! /s

 11. Zhero

  Zhero

  11 napja

  Főváros Bkv busz kontra rutinos bringás : túlélési esélyek-egész jók Vidék, aratási szezon Mezőgazdasági vontató kontra rutintalan bringás (ne adj Isten) gyerek-túlélési esélyek-kb a nullával egyenlő, ha beesik a szerelvény alá

 12. Szer Elek

  Szer Elek

  11 napja

  És ilyen az, amikor bokor helyett korlátot ültetnek, majd az a néhány centi is elfogy, és csúnyábban sül el a dolog: hubuild.info/cycle/vide/p9eziHt_0XSLocw

  • Véres Vattacukor

   Véres Vattacukor

   10 napja

   Egyéb videóját is érdemes megnézni. Egy autósgyűlölő pszichomókus, aki direkt keresi a bajt. Megérdemli!

 13. Laszlo Zold

  Laszlo Zold

  11 napja

  Megint a biciklisek. Nem igaz hogy nem tudnak kozlekedni. Ilyen lassan tolni a bringat ott ahol 50 a megengedett. Felhaborito. Vizsgazzon le mindegyik es fizesse mar a kotelezot, az megold mindent!

  • Lujzeeka

   Lujzeeka

   Napja

   Most viccelsz ugye?!

 14. Archanfel80

  Archanfel80

  11 napja

  Rohadjak meg de a buszsofőr mintha még direkt rá is húzta volna a kormányt! Abból a nagy tükörből kizárt, hogy nem látta!

 15. P4mp4li n

  P4mp4li n

  12 napja

  A gyalogátkelős eset gyakran velem is megesik. Legutóbb június 18-án (reggel 8:20 körül) A Csertő utca busz öböl előtti gyalogátkelő helyet megközelítettem a panelháztól, gyalog a biciklimmel. Balról érkezett kb 25-30 méterre egy kék Fiat Multipla kissé lomha tempóval (40 km/h alattinak érezve). Jobbról nem jött semmi. A Multipla söfőre észrevett engem és villantott. Én intéssel megköszöntem. Már a záróvonal előtt jártam mikor is a sofőr teli gázzal megindult. Ekkorra már a buszöböl felénél járt. Hallható volt ez a megindulása, mivel kiherélt kályhacső volt alatta. Behúzódott a felező vonalra és nagy vigyorral ment el a biciklim hátsó kerekétől úgy egy lépésnyire a záró vonalon túl a szembe sávba nyúlva. A sofőr egy húsos, 2 tokás, kopasz 40+ férfi volt. De legalább szép fehérek voltak a fogai :)

 16. maláj vezérigazgató

  maláj vezérigazgató

  12 napja

  1 BKK-s barom integet az összes kategóriájának :DDD

 17. Zsolt Moldván

  Zsolt Moldván

  12 napja

  nekem eddig a kedvenc élményem buszsofőrrel az volt, mikor érkezek a király utca felől a nagymezőn az andrássy lámpához. a belső sáv az egyenesen továbbhaladóké. bringával vagyok. full üres az utca, besorolok a belsőbe, de közben látom, vált a lámpa. mire odaérek, már full piros. megállok a sáv jobb szélén. majd olyan 4-5 másodperc múlva köztem és a járdasziget között, sávon belül, kb 15 cm oldaltávval, kb. 60-70 km/h-val elhúz mellettem egy trolibusz. na, akkor úgy voltam, hogy nem érdekel, ha lesittelnek, nincs családom, de megölöm a sofőrt, akkor is, ha neki van. utólértem, még a bajcsi előtt simán. de nem engedett be a buszba a gyáva féreg.

 18. Róbert Gábor Kiss

  Róbert Gábor Kiss

  12 napja

  Lehet hogy hibázott a buszvezető de ez a másfèl mèteres dolog nincs benne sehol a kresz jogszabályban, nem ártana tudni a kreszt S csak utána magyarázni

  • candyflipful

   candyflipful

   10 napja

   @Róbert Gábor Kiss Hogy mit szeretnél mondani? Hogy jön ide a Wikipédia? Te jöttél a KRESZ-el, hogy a másfél métert így konkrétan nem tartalmazza, ami igaz is, hiszen valahol ennél többet valahol viszont biztonságosan lehet picit kevesebbet is tartani. A videóban látható leszorítós játék viszont egészen biztosan nem felel meg a megfelelő oldaltávolság fogalmának. De tipikus jele annak, hogy már nincs érved, hogy csak személyeskedni tudsz, ebben viszont nem kívánok partner lenni. Neked nyilván valóan zsigeri utálatod van a biciklisekkel szemben, amit még olyan körülmények közt is próbálsz meg magyarázni, ahol ez teljesen egyértelmű szituáció. Hogy a buszos konkrétan miért veszélyeztette a bringást, azt persze nem tudjuk. Figyelmetlenség vagy, hogy szándékos, az a felvételből nem derül ki, de a szituáción nagyon nincs mit védeni.

  • Róbert Gábor Kiss

   Róbert Gábor Kiss

   10 napja

   @candyflipful wikipèdia meg egyèb dolgokkal èn is tudnèk hasonlókat...amit leírtál azt el is olvastad ès át is gondoltad...mert sztem nem...max valahonnan kimásoltad ha mindenáron szerepelni akarsz akkor èpítsd is valamire a mondandódat hány kresz szabályt mesèljek amiről biztos hogy egy kerèkpároa sem tud ugye akiket a kutya nem ellenőrzi buszosoknak nem keveset kell tanulni ès vizsgázni ès nem csak egyszer, ne erőltesd a hülyesègeidet, inkább tanulj ès èrdemben szólj hozzá rèszemről OFF okoskodó butákkal nem tárgyalok

  • Zhero

   Zhero

   11 napja

   @candyflipful Ebben teljesen igazad van, de mindannyian tudjuk, hogy ez városban - teljesen "normális" jelenség, pontosabban mindennapos és általànos.Kis túlzással nem hordoz magában "extrém" életveszélyt. Nézd meg egyszer a "vidéket". :). Már a látványa is hátborzongató, ha egy gabonával tele pótkocsis mezőgazdasági vontató "elvágtat" egy imbolygó biciklis kisgyerek mellett.

  • candyflipful

   candyflipful

   11 napja

   Azonban a megfelelő oldaltávolság szerepel a KRESZ-ben, ami helyzettől és körülményektől függően változó. Olyan mint a relatív gyorshajtás. A videón látható előzés esetében alkalmazott oldaltávolság egészen biztosan messze van a 'megfelelőtől'.

 19. supla 91

  supla 91

  12 napja

  Sziauram opel

 20. László

  László

  13 napja

  A busz nagyon közel volt, ez már- már halálközeli élmény lehetett a bringás számára. És erre semmi nem lehet magyarázat, még a menetidő pontos betartása sem.

  • László

   László

   12 napja

   @dedix76 Ebben az ügyben Ő ártatlan volt.

  • dedix76

   dedix76

   12 napja

   Besúrolta volna a nagy "sportembert" a sövény kajakra, meggondolná újra ráül e a kétkerekűre forgalomban...

 21. Koppány M-V

  Koppány M-V

  13 napja

  Nem igazán értem mi a baj. A közösségi közlekedésnek elsőbbsége van, rengeteg helyen táblák kérnek rá, hogy segítsd a buszok közlekedését. A budakeszi uton nap mint nap szopunk a csúcsban ahol 1-2 biciklis mögött 2-3 busz is fel tud torlodni és senki nem tud haladni.

 22. Vitat Hatatlan

  Vitat Hatatlan

  13 napja

  Kíváncsi vagyok, a csatorna üzemeltetője szerint mi értelme van a komment szekciót bekapcsolva hagyni? Azon kívül, hogy gyerekes és primitív viták zajlanak, nem sok konstruktív hozzászólás olvasható... Nyilván ez is jól tükrözi milyen társadalomban élünk. Egyfelől dühítő másfelől elszomorító.

  • BlackRain

   BlackRain

   12 napja

   Generálja a nézettséget, nyilván semmi más célja nincs a csatornának. Láttád már mennyi reklám van a weboldalon? 15-20 reklám közözz belinkelve valami külföldi, hónapokkal ezelőtti, random közlekedési videó. Ez a budapestiautosok.

 23. 1960imi

  1960imi

  13 napja

  buszt feljelenteni. rendszám, időpont és helyszín van.

 24. Róbert Domonics

  Róbert Domonics

  13 napja

  Mindkét eset a "You Shall Not Pass" komplexust mutatja be.

 25. József Némedi

  József Némedi

  13 napja

  Egy örökkévalóságnak tűnt míg a busz vége is elment mellette.

 26. kalmix88

  kalmix88

  13 napja

  Nagyon sok a rosszindulat a kommentek között. Szerintem ez a buszos egyszerűen nem vette észre, hogy ott a bringás. Nekem úgy tűnik, hogy csak a terelős táblát vette figyelembe, mely arról tájékoztat, hogy vége a parkolóknak és le kell húzódni jobbra, mert nyílik a kanyarodósáv. Aztán lehet, hogy nagyokat pillázott, mikor belenézett a tükörbe, és meglátta a bokorból kikászálódó bringást. Persze az is lehet, hogy tovább nézte a facebookot vagy a tv-kettest :D Ilyen úton tényleg nem érdemes, ennyire a padkára húzódni.

 27. andras centgraf

  andras centgraf

  13 napja

  Hogy mi jár egy olyan ember fejében akinek a vezetés a munkája . és 8-12 órát vezet naponta, nem tudom. Engem már sodort el SZÁNDÉKOSAN helyi járatú busz vidéken . (régi történet, bőven elévült) . Ötször vagy hatszor előztem meg városban a megállóknál a buszt (akkoriban , mondhatni versenyszerűen kerékpároztam már évek óta, havonta, 2 havonta kopott el a kis lánckerék, vagy téptem el láncot) , olyan úton ahol utolsó pár száz méterig 2x2 sáv volt, minimál forgalom (vasárnap délután), tehát nem akadályoztam a buszt semmiben. Balra lefordulásnál nem húzódott be a leforduló sávba a busz hanem a (jobb) szélsőből fordult balra, de úgy hogy a busz végétől, (csuklós busz) kaptam egy sallert és kirepültem az árokba (én egyenesen mentem volna tovább). Nem sérültem meg, összekapartam magam, meg szétrepült holmim , hamar utolértem a buszt és meg kérdeztem a következő megállónál a buszvezetőt hogy ez mégis mi volt... Akkor azt mondta a buszvezető " miért szívóztam a vele ".. Próbáltam feljelentést tenni, de senki se látta az eseményt, konkrétan kinevettek. Kis város , hamar meglett a vezető neve, kiderült hogy a főnökét ismertem is. A történet igy eljutott a megfelelő helyre , én lezártam a dolgot. De mint kiderült a sofőr "problémás" ember volt, nem én voltam az első "ügye" , több autós is tett bejelentést miatta (akkoriban nem volt még fedélzeti kamera) . Igy a buszvezetőt fél év múlva kirúgták. A történet tanulsága annyi hogy aki ilyet tesz (és videót nézve szerintem szándékosan tette) az jó eséllyel nem most kezdte a "leckéztetést" , biztos vagyok benne hogy ez a vezető is rutinosan szorította le a kerékpárost. Simán rendőrségi ügyet csinálnék ebből leckéztetésből , mielőtt valaki konkrétan bekerül a busz kerekei alá. Én nem hiszem hogy nem látta, ha meg valóban nem látta akkor ne vezessen buszt .

 28. Bódizs Attila

  Bódizs Attila

  13 napja

  Én betiltanám Budapesten a biciklizést közutakon bringasávostul mindestül.

 29. Ádám Földesi

  Ádám Földesi

  13 napja

  Azt kihagyta a kis tetü, hogy előtte 2 piroson simán átment... Biciklizzen otthon, a szobában... Amúgy meg egy breki a Bentley-vel simán elfért volna köztük még...

 30. arncht

  arncht

  13 napja

  Teljesen altalanos a nagyvarosi bringazasnal, aki bringazott sok evig, tudja mirol beszelek.

  • skypechess

   skypechess

   10 napja

   @arncht ezt az autot/buszt vezeto kozlekedok jelentos resze ugyanigy latja, csak van nehany elmebajos fasz (lasd a videot), akinek magas.

  • arncht

   arncht

   12 napja

   @dedix76 miert tartana fel vkit? Resze a kozelekedesnek.

  • dedix76

   dedix76

   12 napja

   Az lehet, de NEM kéne annak lennie. Vidéki kisfaluban Pista bácsi, vagy Mari néni elugrik a helyi kisboltba/gazdaboltba/kocsmába, az ok. Nem tart fel senkit, van 5 autó a faluban...

 31. XT

  XT

  13 napja

  Nincsen 1,5m-es szabály, fogjátok már fel! A videón látható előzést természetesen elítélem.

  • XT

   XT

   13 napja

   @andras centgraf Majd meglátjuk. Azt mondjuk megnézném, hogy a rendőr ezt mivel méri majd. Jön majd csekk, mert 1,4 m volt. Az emberek a nyugati világban már nem tudnak mivel foglalkozni, ezért kreálnak ilyen problémákat. Egy dürhő parasztot pont nem fog a KRESZ megváltoztatása sem jó emberré tenni, aki meg nem paraszt, az eddig is úgy kerülte a bringást, hogy ne legyen baj. Az utakon a jelenleg érvényes KRESZ szabályokat is szarja le mindenki nagy ívben (nézd meg hányan mennek 30-as táblánál 50-nel) akkor majd pont ezt fogják betartani? Ez csak arra jó, hogy kicsesszenek azokkal, akik mondjuk épp nem érték el az 1,5 m-t. Mellesleg, sok helyen nem is lehet megoldani, de attól még egy 1 m-es távolsággal simán. Szóval én semmiképp sem szeretném hogy ez a baromság itt bekerüljön. Épp elég baj már, hogy a németeknek is ennyire nincs semmi dolguk, hogy ezzel baromkodnak.

  • andras centgraf

   andras centgraf

   13 napja

   Még nincsen, de lehet következő kresz változtatásnál bevezetik Német mintára.. Én "autós" vagyok , de családban van olyan aki kerékpározik, én szeretném ha konkretizálnák az minimális oldaltávolságot városon belül és kívül..

 32. AtisNp76

  AtisNp76

  13 napja

  Nah újfent összefújta a szél, a sok semmirekellő, mihaszna trollt.. 🙈 😅 Vajon ez egy tudatos "ügyeskedes", vagy tényleg ilyen jelentős a retardáltak száma?? 🙄 😅

 33. csaba19870221

  csaba19870221

  13 napja

  Minden rendben van a videón. A kerékpáros az út szélére húzódott ezzel magára hozva a bajt. Az iskolában is tanítják ne menjünk ki annyira szélre mert így a saját sávunkban meg fognak előzni.

 34. Rogyio Skoda

  Rogyio Skoda

  13 napja

  Miért mit kellett volna csinálnia a busznak? Beállni a biciklis mögé? Jól tette így legalább megtanulja majd, hogy hol a helye, nagyon sok pofátlan kerékpáros van már a városokban. Be kellene tiltani őket.

  • Rogyio Skoda

   Rogyio Skoda

   11 napja

   @fan dango Anyukádnak! :)

  • fan dango

   fan dango

   11 napja

   @Rogyio Skoda Az agyhúgykő megtámadta a fejedet.

  • Minimaci

   Minimaci

   11 napja

   @Rogyio Skoda 1) "Figyelj ide hülyegyerek!" - hogy ki a hülyegyerek, azt a hozzászólásoddal bizonyítottad. 2) "Mit képzelsz majd egy idióta biciklis miatt fog 100 ember szopni a buszon mert nem hajlandó lehúzódni, hogy normálisan ki lehessen kerülni?" - alapvetően a válaszom "igen", mert a kerékpárosnak is joga van ott közlekedni, a többieknek meg (a buszosnak is) tekintetbe venni. Jelen esetben a kerékpáros lehúzódva közlekedett, így normálisan ki lehetett volna kerülni. 3) "15 tonnás jármű nem satuzhat miattatok fogjátok már fel!!" - nem kell satuzni, az előzésre előbb fel kell készülni, gázt kicsit elvenni, indexet balra ki, és ha a forgalom engedi, egy kis áthúzódással biztonságosan meg lehet előzni. Pár másodperces késedelem csak. 4) "A közút nem azt jelenti, hogy bárki, bármivel közlekedhet rajta de te ezt nem érted mert életedben nem vezettél még autót és a KRESZ-ről fogalmad sincs. Rollerrel, gördeszkával, korcsolyával mindrn szarral mentek az út kellős közepén ha meg elbasszák a hozzádhasonló idiótákat mert mentek jobbra-balra az úton direkt akkor a szerencsétlen autóst veszik elő, ez így nem oké!" - persze, hogy nem. A mindenféle szarokat én sem támogatom, mert mindenkire (is) veszélyesek. De itt egy kerékpáros esete volt, az egyebek nem tartoznak ide. 5) "Ez nem úgy működik, hogy kimegyek az autók közé "oszt" megyek mer' az közút. Nem faluban meg magánúton vagy!" - a falunak ehhez semmi köze, ott sem szabad azokkal a szarokkal a forgalomban részt venni, de legalább nem annyira veszélyes. 6) "Vannak szabályok, normák, ismétlem KRESZ!!! A biciklin kívül minden egyéb egykerekű meg kétkerekű meg elektromos szarokról pláne ne is beszéljünk." - igen, vannak szabályok, és azokat akkor is be kell tartanod, ha más nem tartja be. És ennyi a lényeg.

  • Rogyio Skoda

   Rogyio Skoda

   13 napja

   @fan dango Figyelj ide hülyegyerek! Mit képzelsz majd egy idióta biciklis miatt fog 100 ember szopni a buszon mert nem hajlandó lehúzódni, hogy normálisan ki lehessen kerülni? 15 tonnás jármű nem satuzhat miattatok fogjátok már fel!! A közút nem azt jelenti, hogy bárki, bármivel közlekedhet rajta de te ezt nem érted mert életedben nem vezettél még autót és a KRESZ-ről fogalmad sincs. Rollerrel, gördeszkával, korcsolyával mindrn szarral mentek az út kellős közepén ha meg elbasszák a hozzádhasonló idiótákat mert mentek jobbra-balra az úton direkt akkor a szerencsétlen autóst veszik elő, ez így nem oké! Ez nem úgy működik, hogy kimegyek az autók közé "oszt" megyek mer' az közút. Nem faluban meg magánúton vagy! Vannak szabályok, normák, ismétlem KRESZ!!! A biciklin kívül minden egyéb egykerekű meg kétkerekű meg elektromos szarokról pláne ne is beszéljünk.

  • fan dango

   fan dango

   13 napja

   Idézném az előttem szólót. ez önnek szól!!! AtisNp76 5 órával ezelőtt Nah újfent összefújta a szél, a sok semmirekellő, mihaszna trollt.. 🙈 😅 Vajon ez egy tudatos "ügyeskedes", vagy tényleg ilyen jelentős a retardáltak száma?? Ideje volna fefogni az ilyen hozzászólóknak hogy senkinek sincs kizárólagos vagy vélt magasabb rendű úthasználata.A nevében is benne van közút.. Mindenkinek joga van ott közlekedni,sajnos önnek is meg a hasonlóan hozzászólóknak

 35. Roll

  Roll

  13 napja

  Az első videó eleje nincs meg véletlenül? Mondjuk a látottak előtt 10 percre visszamenőleg. Csak mert ennyiből nem derül ki számomra, hogy esetleg a megállóban a bringás megelőzte a buszt, majd a busz nagynehezen visszaelőzte, majd a köv megállóban megint visszaelőzött a bringás és ezt játszották-e km-eken keresztül. Természetesen ez nem jogosítja fel a buszost (és senkit sem) más testi épségének a veszélyeztetésére és nem is akarom megvédeni/felmenteni. Szóval miután a buszosnak tartania kell a menetrendet és két megálló között meg gyorsabban tudna haladni, ha nem tartaná fel a bringás (noha az átlagsebességük ugyan annyi), akkor vajon elvetemült ötlet lenne, hogy a bringás álljon félre 1 percre, vagy a következő megállóban ne előzze meg a buszt? (persze nyilván ez attól is függ, hogy az ő idejébe belefér-e, stb). Gyengébbek kedvéért elismétlem, hogy ettől még elitélendő a látott előzés.

  • Roll

   Roll

   13 napja

   @BlackRain Talán azért kérdezek meg fingom sincs? Talán azért írok le ilyen - szerinted - kreténségeket mert már találkoztam ilyen helyzettel és ez a részlet nem cáfolja a hasonlóságot? Persze ettől még nem ítélem el a bringást (akármennyire is szeretnéd úgy beállítani), ellenben a buszsöfőrrel (bár ez is kiderül az előző kommentemből az értő ember számára), csupán csak engem zavar, hogy egy részletet kaptam a teljes történetből. Igen, lehet, hogy ez nem is részlet, hanem a teljes történet, de ezt a bringás elég hamar tisztázhatná. (Bármi lenne a válasz az természetesen nem mentené fel a buszsöfőrt, csupán én lennék elégedettebb a több infó birtokában).

  • BlackRain

   BlackRain

   13 napja

   Miért és minek feltételezel olyat, amiről fingod nincs? Miért írsz le egyáltalán ekkora kreténségeket? Teljes mértékben mindegy mik voltak az előzmények, az égvilágon semmi jelentősége vagy köze nem lehet a videón látottakhoz, ahol egy potenciális gyilkos látható. A második videó előzményeiről miért nem találgatsz? Hátha már kilométerek óta provokálta a gyalogos az autós a zebránáthaladással, nem?

 36. Hallja Menjeninnen

  Hallja Menjeninnen

  13 napja

  Megint egy áldozat szerepében sütkérező drótszamaras... szemrebbenés nélkül akadályozza a buszközlekedést, de nincs szégyenérzete.

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   @Zoltán Fülöp Na most megmondtad a tutit.

  • Zoltán Fülöp

   Zoltán Fülöp

   13 napja

   Egy idióta szerepében sütkérező troll

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   építsen magánutat, akinek a közút nem tetszik...

 37. Varga Ladis

  Varga Ladis

  13 napja

  Ha egy kerékpárost nem tudok másfél (de inkább több) méter távolságból kikerülni (ez nem előírás, hanem biztonságos távolság!) akkor lelassítok egy sima személykocsival is nem egy csuklós busz kóválygó végével! Néhány hónapja gázolt el egy busz egy bringást ugyanígy a XIV. kerületi Thököly úton. :( Nekem utoljára a bal oldali tükrömet törte le a Bosnyákon egy csuklós vége amelyik nem állt meg a zebránál!!

  • Ádám Földesi

   Ádám Földesi

   13 napja

   Dehogy lassít le, ráhúzod Te is, és ellövöd, hagy kapja a pofájába a kormot....

 38. Balázs Körmendi

  Balázs Körmendi

  13 napja

  Pont az ilyen sotetparasztok miatt megyek bringaval a sav kozepen

  • Zoli J.

   Zoli J.

   13 napja

   Városban is van jobbra tartási kötelezettség azzal a kitétellel, hogy lakott területen belül nem kötelező kisorolni, "feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza." Ha középen mész és szájba vernek, ne sértődj meg

 39. András Sebestyén

  András Sebestyén

  13 napja

  Ögyes vótá lolléga!

 40. Gábor Magyar

  Gábor Magyar

  13 napja

  kedves kerékpáros, ha érzékeled, hogy jön a busz húzodj le! elhiszem ,hogy a világ legfontosabb emberének viszed azt a pizzát...de a csuklóson 100-120 ember is utazhat...tapasztalat, hogy 10 bringásból 1 ha megteszi! te megállhatsz bármikor de a buszvezetőnek 1 perc is fontos lehet ugyanis a kedves bkk/bkv maffia úgy írja a menetrendet, hogy nehogy tartani lehessen. azon az 1 percen az múlik, hogy a sofőr a végállomásaon el tud e menni pisilni...(már ahol van wc...)

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   Kedves kommenter, látom, te szeretnéd fenntatani a balkáni béka feneke alatti közlekedési morált... A menetrend tartás smafu a Btk 234. §-hez képest, és lehet hogy ezt hamar a buszsofőr is megtapasztalja egy esetleges közúti veszélyeztetés alapos gyanújával bevont jogosítvány kapcsán...

  • andras centgraf

   andras centgraf

   13 napja

   "kedves kerékpáros, ha érzékeled, hogy jön a busz húzódj le!" nézd meg jobban a videot, hova húzódjon le?. Esélye se vol a biciklisnek hogy jól jöjjön ki az ügyből, ha nem áll meg akkor könnyen a busz kerekei alá kerülhetett volna. Én "autós" vagyok de ez igy simán életveszélyes manőver volt a buszos részéröl, gyanús hogy rendőrség eljárást indíthat a videó alapján.. Sőt , én szerintem ez szándékos manőver volt a buszvezető részéröl. A busz jobb oldali tükrei végig mutatják a busz oldalát az ajtók miatt. Ezt nehezen tudja kimagyarázni a buszvezető...Adott esetben lényegtelen hogy a kerékpáros szabályosan közlekedett ott vagy nem . Ha nem volt szabályos a kerékpáros akkor se "illik" meggyilkolni..

 41. StaK_1980

  StaK_1980

  13 napja

  Mit keres a kerékpáros a főúton??? Aztán meg reklamál, hogy elmegy mellette egy busz... A Buszos is megéri a pénzét, de ő is mi a tökért megy a Leányka utcán ott?? ( itt az út/helyszín: goo.gl/maps/ysJFR62HP6eYazW98 ), az ott NEM kijelölt bicikliút!

  • Ádám Draskóczi

   Ádám Draskóczi

   13 napja

   Nem kötelező az úttal párhuzamos bicikliúton menni, amennyiben nincs.

 42. Stratos Lockon

  Stratos Lockon

  13 napja

  Az összes "nem fogok lehúzódni" IQ betyárnak: KRESZ előírja hogy le kell húzódni, ha nem tartjátok sem jobbak nem vagytok a buszosnál sem jogalapotok nincs hápogni hogy járművezetők nem tartanak oldaltávot mert ti magatok is magasról tesztek a szabályokra.....

  • Stratos Lockon

   Stratos Lockon

   12 napja

   @Minimaci A veszélyeztetéssel én se értek egyet ezen nem fogunk összeveszni. Abból kezd elegem lenni hogy sokan az ilyen eseteket használják föl önigazolásra hogy az ő szabélyszegésük indokolt és a többi közlekedő köteles ezt eltűrni, és ez csak a jéghegy csúcsa sajnos.... A 2 kezem és 2 lábam kevés ahhoz hogy összeszámoljam hányszor múllott centiken hogy el ne gyúrjak egy drótszamarast (este nuku lámpa, macisajt tábla dísz, egyirányú utca lesz*rva[nem volt kieg tábla], takarásból lendületből át a zebrán, stb). Nem hiányzik az életemből egy ilyen baleset, totális anyagi csőd lenne... (mert ugye biztosításuk nincs, polgári peres eljárás meg nem épp olcsó, és még az se biztos hogy képes lesz kiköhögni a megítélt összeget)

  • Minimaci

   Minimaci

   12 napja

   @Stratos Lockon Nincs alapvető ellentmondás közöttünk; csak indirekt módon, ha azt írod, hogy nincs jogalap a hápogásra, ha veszélyeztetik azt, aki szabály szeg, akkor közvetve a veszélyeztetőnek adsz igazat. Én így értelmeztem az álláspontodat, és ezzel nem értek egyet. Ha félreértettem, és emiatt vontam le téves következtetést az elmeállapotodra vonatkozóan, akkor elnézésedet kérem. Én messzemenően toleráns vagyok mindenkivel, aki úgy, közlekedik, hogy engem közvetlenül nem veszélyeztet. Lehet béna, lehet figyelmetlen, bátortalan, félénk, láthat valamit amit én nem... akármi. Ha nem jobbra tartva közlekedik, akkor megvárom a megfelelő, biztonságos előzésre alkalmas időt és helyet. 20-30 másodperc, de akár egy perc még egy kerékpáros mögött sem a világvége. Kivárom, megelőzöm. A véleményem persze megvan róla, de annak sincs értelme, hogy dudálással, mutogatással, ráhúzással értésére adjam. Nem éri meg. Inkább érjek haza egy lámpaváltással később, minthogy balesetet, vagy akár csak veszélyhelyzetet okozzak. Azt megoldják mások...

  • Tamás Németh

   Tamás Németh

   13 napja

   @Stratos Lockon : Nem csűröm-csavarom. Ez lakott területen volt. Egy csomó ezzel foglalkozó írás van a neten, nagyjából ugyanazzal a konszenzussal. Ha úgy ítélem meg, hogy biztonságosabb a sávban beljebb haladnom, megtehetem.

  • Stratos Lockon

   Stratos Lockon

   13 napja

   @Tamás Németh 54. § (1) * Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Ezt akárhogy csűröd csavarod ugyanaz a vége, a kerékpáros maradjon az út szélén.

  • Stratos Lockon

   Stratos Lockon

   13 napja

   @Minimaci Aki olyan alapvető készségeknek sincs a birtokában mint az értő olvasás inkább ne akarjon ítélkezni mások felett. Sehol sem írtam hogy bármiféle megtorlás jogos lenne. Ugyanakkor jól bemutatod mire akartam rámutatni. " Semmi nem jogosít fel arra, hogy te is szabályt szegj, ha más azt teszi." "nem fogok lehúzódni mert nem tartanak oldaltávolságot" Szép kis ellentmondás.....

 43. Zottyo

  Zottyo

  13 napja

  ez a buszos se tisztelte a Berkit

 44. ast5515

  ast5515

  13 napja

  Következő megállóban lehet hogy elbeszélgettem volna vele...

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   majd elbeszélgetnek vele a sünök...

  • ast5515

   ast5515

   13 napja

   @Gábor Magyar Nem kell megkérdezni hogy van-e ideje...

  • Gábor Magyar

   Gábor Magyar

   13 napja

   sofőr nem ér rá(d)...

 45. Cs Limbek

  Cs Limbek

  13 napja

  - jó napot kívánok, és boldog karácsonyt! - gondolta a buszvezető. - viszlát jogsi! - kellene mondania a tekintetes járásbíróságnak.

 46. hozentroger

  hozentroger

  13 napja

  Na ezért nem húzódok le a sáv szélére. Eszébe se jusson senkinek sávon belül elhaladni mellettem. Egy ilyen eset egy életre beleneveli ezt a bringásba.

 47. Jánosné Gábor

  Jánosné Gábor

  13 napja

  Őt is fel kell jelenteni !

 48. g4b3_28

  g4b3_28

  13 napja

  Aha, és ez a főváros. Amikor az Alföld kellős közepén két falu között 10 centire megy el melletted a helyimenőcsávó miközben üres a szembesáv, na az priceless. Van egy rakás ilyen szitum rögzítve, lehet beküldöm már én is 😃

  • Tibor Molnár

   Tibor Molnár

   10 napja

   Nyilván nincs mentség a veszélyeztetésre, én soha nem szoktam, de ha már az Alföld kellős közepe, én rendszeresen anyázok, mikor minden egyes k**va kereszteződés után ott virít a tábla, hogy kerékpározni tilos - kivéve célforgalom (vagy az sem), nekem meg kilométerenként kell indokolatlanul majdnem állóra fékezni és onnan ismét felgyorsulni, tetemes idő- és üzemanyagveszteséggel a papagájruhás-pelenkás versenybringások miatt. Célforgalom, na persze. A rendőrség helyében rájuk is rászállnék, és szétbüntetném őket. Meg a traktorosokat (is) a 4-es főúton ... ott még célforgalomben sem közlekedthetne....

  • gyilki

   gyilki

   12 napja

   Vagy csak szimplán annyira szar az út széle, hogy mindenki középen közlekedik, függetlenül attól, hogy melyik irányba tart :D Békés megyében vannak olyan utak, aminél a földút is jobb lenne :D

  • StaK_1980

   StaK_1980

   13 napja

   @g4b3_28 nem gond, csak segíteni akartam! :-)

  • g4b3_28

   g4b3_28

   13 napja

   @StaK_1980 Fővárost akartam írni, elnézést (javítva).

  • StaK_1980

   StaK_1980

   13 napja

   22. kerület, leányka utca, nem belváros.

 49. Dániel Berezvay

  Dániel Berezvay

  13 napja

  Én anno rosszabbul jártam (vidéki helyközi csuklós busz az árokba taszított), de ez is közúti veszélyeztetés. Pláne, hogy a busznak lett volna helye normálisan kerülni.

  • Renáta M

   Renáta M

   13 napja

   Első közúti kerékpáros élményem, hogy egy IFA megy el mellettem én meg menekülőre fogtam és inkább behajtottam egy tüskebokros árokba. Mindez olyan helyen volt ahol kizárólag tanyák voltak és szembe nem jött senki. Hat éves voltam akkor. Nem ezért imádok bringázni.

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   13 napja

   @MrDzsaszper De! Ez ugyanis már szándékosságnak minősül, eshetőleges szándék leánykori néven.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @Csaba Magyar Nem! Ha tudatában volt az okozott veszélynek és azt eltűrte, az is elég.

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   13 napja

   Csak akkor közúti veszélyeztetés, ha a buszvezető szándékosan csinálta.

 50. Norbert Kiss

  Norbert Kiss

  13 napja

  Kétfajta buszsofőrt ismerek. Az egyik, aki el akar ütni (én főképp bringás vagyok...), mert be akarja tartani a menetidőt és 70-nel megy... A másik az, aki megköszöni, amikor elsőbbséget adok neki. Szerencsére ez utóbbiból többet látok nap mint nap.

 51. I. Rumcájsz

  I. Rumcájsz

  13 napja

  Remélem az ilyen videóknak köszönhetően elkopnak az utakról a bringások!!!! Jó lenne mer miattuk van dugó a városban!!!!

 52. Boby Tailor

  Boby Tailor

  13 napja

  A bringás esetnél, egy szerintem alapvető íratlan szabály nem érvényesül. Leszögezném előre, hogy a bringásnak van igaza, mielőtt megtorolna mindenki (bringás futárként dolgozom). Minden bringával közlekedőnek üzenném az ilyen szituációk elkerülésére: A busz a városban 40-50 km/h-val tud haladni, és egy csuklós busszal nehezen lehet sávot váltani még közepes forgalomban is, tehát a következő lehetőségeket javaslom bunkó és kedves buszvezetők ellen egyaránt, ha el akarjuk kerülni az ilyen helyzeteket :) 1. mindig tájékozódj a mögöttes forgalomról, mert nem vagy dinamikus járművel a forgalomban 2. menj 40-50-nel hogy ne tartsd fel a buszt, ha mögéd ér 3. ha csak 20-30-el tudsz menni a busz előtt, akkor ahol teheted húzódj le és engedd el, mert akkor téged biztos nem fog feltartani Aki nem ezeket a tanulságokat vonja le Magyarországon bringásként egy ilyen szituációban, hanem a KRESZ-re hivatkozik csak, akkor az feszegeti a pofonos ládát.

  • Gábor Magyar

   Gábor Magyar

   13 napja

   végre egy értelmes hozzászólás...respect tesó

  • Grafo

   Grafo

   13 napja

   Basznak hátranézni, csak tapossák a pedált. De a legrosszabb a versenybringás állatfaj városban. Szarik a kerékpárútra.

 53. IMRE DOBI

  IMRE DOBI

  13 napja

  Közel volt !

 54. Louis Valois

  Louis Valois

  13 napja

  Örüljön a bicigglis hogy nem jelentette fel a buszos szándékos rongálási kísérletért hogy majdnem megkarcolta a járművét a felelőtlen biciglizgetésével

  • Isten Fasza

   Isten Fasza

   13 napja

   Hehe.

 55. Andras Soltesz

  Andras Soltesz

  13 napja

  A busz/kerékpár részhez: A buszt nem menti semmi, ez bizony súlyos felelőtlenség, majdhogynem gyilkossági kísérlet. A vezetőt azonnal fegyelmivel kellene kirúgni mert vagy hullarészeg volt vagy annyira figyelmetlen, hogy nem szabadna ilyen kategóriás járművet vezessen (ha meg büntetni/nevelni akarta a bringást akkor meg pláne). Jómagam is bringás vagyok ezért érdemes jeleznem, hogy azért a bringás saját magát is veszélyeztette. Ennyire egyszerűen nem szabad lehúzódni jobbra, ennél sokkal defenzívebben kell bringázni városokban. A parkoló autók mellett is annyira közel ment el, hogy ha éppen előzik balról és egy parkoló autó meg kicsapja elé az ajtót,akkor azt nem tudta volna kezelni. Én a parkoló autóktól legalább 2m távolságot tartok és csak teljesen üres és belátható út-jobboldal esetén húzódom le 1m-nél közelebbre a padkához. Azt is csak úgy, ha van előttem legalább 50m ilyen szakasz, mert ennél kevesebbre veszélyesebb lehúzódni majd újra visszajönni a magyar autós kultúra mellett (nem enged vissza, beleszorít az üres szakasz végén parkoló autóba...stb).

  • Twinrful

   Twinrful

   13 napja

   mindjárt gondoltuk hogy bringása vagy! Hullarászeg sofőr, mi? :D A menetszél elvitte az agysejtjeidet?

 56. X Béci

  X Béci

  13 napja

  Biciklin lehet igazán látni milyen mocskos az út széle. Üvegszilánkok, kavicsok, szögek, ez mind balesetveszélyes. Nagyobb járműből nehezebben lehet látni ezt. Sebesség, látómező miatt. Hogy szabályosan közlekedek az 2-3 defektet jelent havonta.

  • sol invictus

   sol invictus

   4 napja

   @Robert Szanto előtte patyolattiszta volt, igaz?

  • Robert Szanto

   Robert Szanto

   11 napja

   Karigerinek panaszkodj

  • Tamás Németh

   Tamás Németh

   13 napja

   Az is szabályos már, ha a sáv közepén tekersz.

 57. birgula011

  birgula011

  13 napja

  Mindezt úgy hogy nem jött szembe senki.

 58. Annamária Tischler

  Annamária Tischler

  13 napja

  OK, már nem is kell a kávé..

 59. Krisztián Nyitó

  Krisztián Nyitó

  13 napja

  Mindkettő cudar. Opelos barátunk is hamarosan tolja majd a bringát a zebrán (amíg egy hasonló képességű le nem kaszálja), mert a jogsija ugrott, ha felnyomják!

  • Paulus de Kenezy

   Paulus de Kenezy

   13 napja

   @MrDzsaszper A rendőrök helyében addig verném, míg be nem ismerné a tettét. A bíróság helyében pedig örökre megtiltanám neki, hogy járművet vezessen, az autóját elkoboznám és büntetést fizettetnék vele a két év letöltendő börtön mellé. A buszsofőrrel is hasonlóan járnék el, csak kasztrálnám is, hogy ne szaporodjon.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   (természetesen csak akkor, ha a tulaj tagad és nem vall másra)

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @Zsolt A a rendőrök helyében akkor én lefoglalnám a verdát ujjlenyomat keresésre...

  • Zsolt A

   Zsolt A

   13 napja

   @Csaba Magyar Hát valszeg a rendőrség úgy gondolkodik (sic!), hogy megvan a rendszám, ahhoz tartozik egy tulajdonos. Mivel ez lehet bűncselekmény is ez elég arra, hogy meggyanúsítsuk. Ha ez megvolt, indulhat a nyomozás, ha azt vallja, hogy nem ő volt. Természetesen a nyomozás első körben ellene fog folyni. Ha tud alibit igazolni arra az időszakra, akkor folyik tovább a nyomozás ismeretlen személy ellen...

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   13 napja

   @Carnivore És a vezető személyére vajon ki fog vallani?

 60. HakapesziM

  HakapesziM

  13 napja

  Állandóan a sok vacak kerékpárost kell kerülgetni. Aztán most már elektromos rolleresek is nyomulnak. Úttesten, járdán, mindenhol.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   ha valahol nagyon nem kellenek, akkor szólni kell az önkormányzatnak, közútkezelőnek, hogy meg kellene tiltani a kerékpározást.

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   Ebben a modern világban hozzá kell szokni ezekhez a terroristákhoz.

 61. mexmester55

  mexmester55

  13 napja

  Engem e-rollerozásér 100e-re büntetnek, mert 2 sört ittam előtte , akkor remélem az ilyen gyökerektől elveszik a jogosítványt és min 500e-re büntetik. DE NEM

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   @mexmester55 Az igaz, szándékosan ráhúzni a 16 tonnát a puhatestűre nem szép dolog... de itt legalább nem halt meg a csóka, mert vigyázott rá a buszos. Erre a spicli beküldi a videót... :)

  • Ádám Földesi

   Ádám Földesi

   13 napja

   @mexmester55 kit érdekel az opeles??? A kerékpárosról volt szó. És csak halkan jegyzem meg, hogy élőben néztem végig.

  • mexmester55

   mexmester55

   13 napja

   @Hallja Menjeninnen Köszi a jó tanácsot , majd ha lesz biciklim se próbálom ki , tehát használ ha bekenem ? Ez tapasztalat vagy olvastad valahol?? bár az utóbbit viccből írtam :D Autóval járok és mint a szimpatikus kolegádnak is írtam a videónak van folytatása :) bár ebbe a videóba aki a biciklist okolja az nettó gyökér :)

  • mexmester55

   mexmester55

   13 napja

   @Ádám Földesi Ti végig néztétek a videót amúgy ? :DD van még egy amire írtam ,de se baj gondolom ott is az opelos pártját fogod, mert amúgyozhatsz meg mondhatod mit csinálnál ,de mivel nincs a videóba piros lámpa a biciklisnek nem értem konkrétan miről beszélsz? És ahoz , hogy te lecsukhass valakit komoly tanulmányra van szükség :) amiben neked nincs részed :DDDD

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   @mexmester55 Eegen, puszi neked is, szivárványos... vigyázz a bukkanóknál, nem árt ha bekened vazelinnal a nyereg elejét... :)))

 62. Norbert Kerekes

  Norbert Kerekes

  13 napja

  Megmondta Gejgő is, hogy menjetek gyalog. Mi nem világos ezen?!

 63. TekoApo

  TekoApo

  13 napja

  remélem a bringás továbbitota ezt a videót feléjük és remélem ki is rugják a buszsofört :@

 64. kovászos vattacukor

  kovászos vattacukor

  13 napja

  az, hogy pesten elterjedt, hogy mindenki egy ötkilós biciklin szerencsétlenkedik, és a négysávos utakon is, a legnagyobb forgalomban is úgy tekernek, mintha még mindig az óvoda udvarán menőznének egy háromkerekűvel, az nem az autósok, kamionosok, buszvezetők hibája, hanem ezeké a barmoké. ezek az emberek nem fogják fel, hogy megakasztják a közlekedés ritmusát, nem értik, hogy egy féltonnás járművet vezető ember - aki átlagosan menne mindenhol hetvennel -, nem tud mindig arra figyelni, hogy ott teker éppen hipszter zolika, fejhallgatóval a fején, vagy éppen szerencsétlenkedik a liberális manci, és nem értik, nem akarják érteni, hogy amikor ők szabályosan lehúzódnak valahol, nem azért bassza el őket majdnem a busz, mert a buszsofőr börtönre vágyik, hanem mert arról nem tudnak, hogy a buszsofőr mit lát a visszapillantóban, hogy előzné ki őt éppen valaki százharminccal, stb. lehet arrogánskodni, és játszani a hülyét, meg a sértődöttet, de már egy kisebb kamionból sem lehet annyira belátni a forgalmat, mint ahogyan azt elképzeli a cicanadrágos károly, hiszen ő még a giroszos bódéból jövő fokhagymaszagot is érzi, még a nőket is tudja stírölni, az utcán, jajj, de ari, ott egy mókus, hogy szalad, és károly nem érti, hogy míg ő megy huszonöttel, és "mindenre figyel", ott van még 400 autó is, amik bármikor kilapíthatják. miért kell azon csodálkozni, hogyha valaki berohan zoknipapucsban, atlétában egy hokimeccsre, akkor esélyes, hogy letarolják, úgy, hogy kb. észre sem veszik? arról már ne is beszéljünk, hogy miközben évek óta rinyálnak a biciklisek, hogy jajj, őket mindig majdnem elütik a négykerekű gonoszok, addig ők ugyanezt játsszák a gyalogosokkal, a létező összes módon, ahol csak megtehetik, de olyan szinten, hogy szemből képesek nekimenni valakinek, annyira arrogánsak. szóval lehet a biciklit inkább kivinni a mamához, a telekre, és egy zsákfaluban farolgatni ezentúl, az való nektek.

  • kovászos vattacukor

   kovászos vattacukor

   13 napja

   @Andras Soltesz az autósok, és a gyalogosok idegeire mentek, és nem vagytok hajlandóak felfogni, hogy ez nem hollandia, és nem is belgium. ráerőltettetek az elmúlt 20 évben a társadalomra egy idétlen, arrogáns, sértődött szabályrendszert, aminek hatására életveszélyes helyeken lettek kialakítva nektek különféle sávok, ha kell, akkor a gyalogost ütitek el a járdán, de rögtön aztán betekertek harminccal a troli elé, anyázva persze, majd a pirosnál visszaugrattok a járdára, hogy ismét bevágjatok valahova, amire csak kilenc irányból fordulnak rá az autók, és kamionok, mindezt miért? mert roppant sportos dolog, hogy a benzingőztől fulladozva, végül 11 perc alatt juttok el a media marktba, egy kézmíves szendvicsért, ahelyett, hogy felszállnátok a metróra, és ott lennétek 11 perc alatt, csak akkor nincs a dologban izgalom, hogy mikor lapít ki titeket egy terepjáró. többségetek olyan szerelésben tekeri a kis játékbmxét, mintha eltévedt volna a tour de france bevezető szakaszán, mintha valami halaszthatatlan dolga lenne hipszter jánosnak, déli tizenkettőr, a bajcsyn, és nem csak arról szólna az egész, hogy unatkoztok, és egy izgalmas, jópofa dolog száguldó autók között lavírozni, meg néha rábaszni egyet egy kocsi oldalára, és felkiáltani: "normális vagy???? majdnem meghaltam!!!!!!!!!! felraklak a Zinternetre!!!!!!!!!!!!" mondom, meg kell fogni azt, a bringát, felszállni valahol a hévre vele, nekitámasztani az oldalának, és úgy körülbelül alsópácz-rézgalagonyánál leszállni, és akkor onnan tekerhettek ám a nagy büdös semmibe, és kerülgethetitek a teheneket.

  • Gábor Magyar

   Gábor Magyar

   13 napja

   milyen fél tonnás járműre gondoltál? régi swift 0,9T Átlag SUV 2-2,5T Elektromos SUV 2,5-3T Szóló Busz üresen 11T Csuklós üresen 17T

  • Andras Soltesz

   Andras Soltesz

   13 napja

   Ennél gagyibb troll szöveget keveset láttam. Ezzel a hozzáállással az biztos, hogy a te jogsidat is el kellene venni egy századmásodperc alatt. Aki ilyeneket irkál, arra nem lehet rábízni egy több tonnás járművet, veszélyes üzemben.

 65. Richárd Sima

  Richárd Sima

  13 napja

  A buszt épp Berki sofőrje előzte, vitte az elítéltet a biróságra hátul, vasra verve. Aztán még lehet fékeztek is a busz előtt! Telis tele a mindennapi közlekedés undorítóbbnál undorítobb esetekkel és akkor ilyeneken akadunk ki?!! Annyira gusztustalanul közlekednek az emberek már, hogy hihhetetlen! Már mindenki azt hiszi, hogy neki van a legtöbb joga, de betartani semmit, minek azt!! "Bu*i rendőrök, 50-el mennyem a fa*zom.." #mindenkimennyengyalog

 66. Csaba Varga

  Csaba Varga

  13 napja

  Én mint szakmabeli mondom, hogy van ennél rosszabb: a több biciklis. Mennek egymás után 10 méter távolságra, beférni nem lehet közéjük, 20-40 métert (+18méter a busz) előzni lehetetlenség, és akkor az ember ballag utánuk, de aztán mégis felidegesít a dolog, mikor az ember azt látja, hogy a biciklis még csak nem is teker, csak gurul 20-al... Vannak a vadállatok, akik mennek 30-40-el vagy még gyorsabban, na azokkal semmi gond, de a többség megy gyök-kettővel, sokszor még a pedált sem tekeri. Persze azok között is van aki félre áll vagy felhajt a járdára, de a többség észre sem veszi, mert a busznak 18 méterre hátul van a motorja, és nem hallja

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   ha ez egy adott helyen gyakori, akkor szólni kell a főnökségnek, szóljon át az önkormányzatnak / közútkezelőnek, hogy elkélne egy buszsáv...

 67. Péter Tófalvy

  Péter Tófalvy

  13 napja

  Első felvételt kitakarás nélkül küldeném a BKK-nak, majd utána a kettőt csokorba kötve a rendőrségre! A másodikon amúgy látszik, hogy a bunkóság nem autómárka függő, ezúttal ugyanis egy Opelos hozta azt a szintet, amit sokszor a BMW-sek és Audisok szoktak előadni!

  • Y X

   Y X

   4 napja

   @Ádám komoly szellemi kepessegbeli hianyaid vannak. 1. nem vezetek buszt 2.az hogy szerintem veszelyes, abbol te hogykovetkeztetsz arra, hogy elutom a biciklistakat? Szerintem nyugodj meg

  • Ádám

   Ádám

   7 napja

   @Y X Tesókám, ne üss el se véletlenül, se szándékosan senkit, te szerencsétlen :) Jó hogy nem majd más megy helyetted a sittre, ha a képességeid hiánya és a leszarom viselkedésed miatt másokat elütsz. Keress más munkát, ez nagyon nem való neked :)

  • Y X

   Y X

   9 napja

   @Péter Tófalvy milyen személyeskedésről írsz? Figyelj en a fizika törvényéből indulok ki. Veszelyes nagy forgalmú utakon bringazni. Most abba ne menjunk bele, hogy ki milyen szabalyosan kozlekedik. En csak arrol beszelek, hogy veszelyes de qrwara. Érted?

  • Y X

   Y X

   9 napja

   @Ádám hát tesókám napi szinten autózom a városban és nem a magam szórakozására, hanem szükségből. Es a tapasztalatom az, hogy a biciklisták 90%-a szeret játszani a halállal. Csak a problema az, hogy ha eppen vetlenul elutom, akkor en megyek a sittre nem pedig a jogokkal feltuzelt de semmilyen kotelezettseget magara nem vallalo biciklis. Egeszen elkepesztő esetekkel talalkozom, ami nem baj, csak a fizika torvenyei alapjan sajnos s biciklista védtelenebb. Ezek sajnos tények, amikkel titeket nem foglak meggyozni.

  • Y X

   Y X

   9 napja

   @Ildikó Pálné Büki Jesus. En ilyet nem írtam, hogy elgázolnék bárkit is. Ennyire sík hülye nem lehetsz, hogy neked a leirtakbol ez kovetkezik. En annyit irtam, hogy veszelyes.

 68. stargazerhu

  stargazerhu

  13 napja

  Gondolom itt is a biciklis a hibás, minek ment oda... miért nem dolgozott keményebben és akkor járhatna autóval... :)

  • Ádám Földesi

   Ádám Földesi

   3 napja

   @stargazerhu jaja, tegnap a bécsi úti burger King előtt vártam 10 percet. 16 autó ment át a piroson.

  • stargazerhu

   stargazerhu

   3 napja

   @Ádám Földesi Bármely kereszteződés, bármelyik lámpaváltásánál 2 autós megy át a piroson. ;)

  • Ádám Földesi

   Ádám Földesi

   13 napja

   Pontosan, és a piroson se kellene átmenni...

  • Zoltán Szabó

   Zoltán Szabó

   13 napja

   Értem én , de amúgy tényleg úgy van hogy sok autós azt gondolja hogy azért jár valaki cangával, vagy akár gyalog mert nincs kocsija. Mert ugye két közlekedési eszközöd ( vagy 3 pölö ,még motor is) nem lehet egyszerre, ez biztos le van írva valahol. :-D

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   Nem lett kinyírva, nem értem a felhajtást... :)

 69. A. Tibor

  A. Tibor

  13 napja

  Szemetek a buszsöfőrök. Nekem Érden átment egy a lábamon a buszpályaudvaron és nem lett belőle ügy, mert a diósdi rendőrökkel lebeszélték, hogy a jelentésbe azt írják hogy máshol történt az eset. Az érdi volánbusz pályaudvaron rögzített videófelvételeket érdekes módon letörölték.

 70. MáTé GazDa

  MáTé GazDa

  13 napja

  Könnyű okosnak lennek egy bicikli nyergéből,be kell ülni egy kamionba v.egy buszba megnézni hogy is működik ez a másik szemszögéböl..!

  • AtisNp76

   AtisNp76

   13 napja

   Menjél inkább a termőföldekre kombajnt vezetni, mindenkinek jobb lesz, mint a suletlensegeidet itt olvasgatni..

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   úgy, hogy a Btk. és a KRESZ erősebbek, mint a menetidő tartása.

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   Javasolnám, hogy csak utasként...

 71. MáTé GazDa

  MáTé GazDa

  13 napja

  Tényleg elfért volna a busz..de aki ezt a 1.5métert kitalálta annak sincs jogsija legalább is nagy járművet nem vezetett soha!Én napi szinten dolgozom kamionnal,és tapasztalatból mondom hogy ez nagyon veszélyes játék amit sok biciklis előad az utakon...

  • MáTé GazDa

   MáTé GazDa

   13 napja

   🤣😃

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @MáTé GazDa 90? Lakott területen belül?

  • MáTé GazDa

   MáTé GazDa

   13 napja

   És nem a videón látható buszos védem mert tényleg gusztustalan amit csinált!

  • MáTé GazDa

   MáTé GazDa

   13 napja

   A traktor megy min.40el hatalmas különbség tudod?Napi szinten idéznek elő felelőtlen bringások élet veszélyes szituációkat és még csak fel se fogják...

  • MáTé GazDa

   MáTé GazDa

   13 napja

   Csak azt a részét nem látod hogy ha 90ről 0ra fékezel akkor könnyen lehet belőle Baleset!

 72. András Szendi

  András Szendi

  13 napja

  Visszaterelném a bringásokat a járdára, kib@szott veszélyes ez mind az autósnak, mind a bringásnak.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   akkor már inkább legyen a 2 forgalmi sávból 1 + kerékpársáv :)

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   A Soroksári úton senki nem járkál a jó széles járdán, mégis a buszsávban teker a sok nyavalyás... Karigeri mehetne oda bringautat festeni a járdára süketelés helyett.

  • András Szendi

   András Szendi

   13 napja

   @Gabriel Derdák Ebben az esetben nem volt kerékpárút. A gond az inkább, hogy ilyen esetben is közlekedhet, sőt most már közlekednie kell az úttesten. Azért aki ezt megszavazta annak javaslom tekerjen végig egy hetet így a forgalomban.

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   13 napja

   Én bevezetném a kerékpár útalapot, azt fizessék ők, és menjenek azon kedvükre! Egyelőre úgy állunk, hogy több a kerékpárút, mint amennyi útadót befizetnek a használatukért.

 73. Martello

  Martello

  13 napja

  Valószínűleg a BKK így segít be a közútkezelőnek az út menti sövénynyírásba... 🙄

  • Zsolt Bartha

   Zsolt Bartha

   11 napja

   Nem hinném mert potyognának a bicajos fejek.

  • Zsolt Zárai

   Zsolt Zárai

   13 napja

   Új kampány, hogy miért járj inkább busszal. :D

 74. sunsunny sunsunnyphoto

  sunsunny sunsunnyphoto

  13 napja

  0:12 Nesztek bringások zőőőd butapest karóbageritől:DDDDD Komolyabban, szerintem a kékkukacos nem vette figyelembe, hogy az út széle nem a szegély, hanem a susnya egy bringásnakm, de lényegében szándékos faxparaszt a sofőr s kész:) Azonban, mi lehet az előzménye ennek??? Lehet a buszt lassítva s előtte riszálta magát a bicós szivárványos gatyában? :DDD

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   13 napja

   Nem tudom szivárványos volt-e a gatya, de a végére barna csík biztos volt rajta.

 75. BlackRain

  BlackRain

  13 napja

  Buszsofőr "úr" jövőhéten már nem dolgozik buszsofőrként...

  • Leslie Biketour

   Leslie Biketour

   13 napja

   @75 Balázs Hogyne, még az kéne. A vizibiciklisek azok smafuk? :)

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   Majd te átveszed a helyét, mi?

  • Roger Darkman

   Roger Darkman

   13 napja

   Annál mélyebbre már ugysem tus sűllyedni.

  • M.Gábor

   M.Gábor

   13 napja

   Vagy a Titanic fedélzetén...

  • 75 Balázs

   75 Balázs

   13 napja

   Majd soförködik a Tihany - Szántód kompon. 😂

 76. Gábor Pintér

  Gábor Pintér

  13 napja

  Nincs 1,5m-es szabály. Biciklis körökben terjedt el (hogy lakott területen 1m azon kívül 1,5m kell) de a KRESZ nem írja le. Persze nem kell kivasalni a bicikliseket meg centizgetni.

  • Adani12345

   Adani12345

   13 napja

   1.5 méter a covid miatt is kell :)

  • Twinrful

   Twinrful

   13 napja

   @arncht látod, és csodálkoztok hogy tellibe ver titeket a busz, meg kamion, meg autó... ne csodálkozz!

  • arncht

   arncht

   13 napja

   @Twinrful az eszedet mar nem lehetne.

  • Twinrful

   Twinrful

   13 napja

   @arncht Gyere vedd el....

  • arncht

   arncht

   13 napja

   @Twinrful pedig pontosan ezt eled at, egy sokkal nagyobb jarmutol fugg az eleted, gyakran onhibadon kivul. Tudod mit fogsz te ugratgatni, ha felloknek, aztan atmegy rajtad par auto, arrol nem is beszelve, hogy idos emberek is bringaznak. Arrol vitatkozhatnank, hogy ki a beteg ilyen felelotlen felfogassal, az ilyeneknek azonnal el kellene venni a jogositvanyat - kozveszelyes gondolkodas.

 77. Juhász Balázs

  Juhász Balázs

  13 napja

  Na. Kedves autósok, elhiszem hogy bosszantó, de pont ezért "foglalnak sávot" a bringások és tekernek középen. Megjegyzem, ezt a KRESZ is megengedi, ugyanis lakott területen belül nincsen szoros jobbratartási kötelezettség.

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   @Juhász Balázs Bölcsen teszed, a pizsamát már kiosztották, jó éjt neked!

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @Zoli J. amennyire látom, a párhuzamos közlekedésben lakott területen több jármű előzése illertve folyamatosan belső sávban közlekedés szabályából az idézet: 36. § (2) vagy 36. § (4) -- egyik sem alkalmazható a kerékpárosra a videóból.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @Zoli J. Bocs, a 25. § (2) módosítása ide ment volna, félreklikkeltem. Ez amúgy is csak párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten él, és 2009 óta a kerékpár kikerült a szabályból -- a lassan haladó járműre még vonatkozhatna, ha nem lenne 2 sáv 1 irányba.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @Zoli J. Ld. 25. § (2) -- a 2009-es módosítás óta csak ez van: "lassú járművel, állati erővel vont járművel, kézi kocsival, hajtott (vezetett) állattal valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni." és immár a "kerékpárral" nem része a felsorolásnak. Viszont ez a szabály említi, hogy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten ezzel a rendelkezéssel szemben a 36. § az irányadó, úgyhogy a videó kapcsán mindegy is.

  • Zoli J.

   Zoli J.

   13 napja

   @Juhász Balázs Nem autó oktató vagyok, hanem előadó és szabályalkotó. De nekem is van egy véleményem az autóoktatás minőségéről. Amúgy ha mindketten kerékpárral vagyunk miért ne? Ebben a melegben jól jön a hideg sör :).

 78. vds scrt

  vds scrt

  13 napja

  A videó beküldőjének jár a spiclikorong.

  • József Sz

   József Sz

   13 napja

   Csak nem te voltál cicalány?

  • Isten Fasza

   Isten Fasza

   13 napja

   🤦‍♂️

 79. mate kovacs

  mate kovacs

  13 napja

  A buszos egy gyökér az oké, dehogy ebben az országban miért kell közvetlenül az út mellé bokrot, cserjét, fát ültetni, amit aztán senki nem gondoz, azt senki nem érti szerintem.

  • sunsunny sunsunnyphoto

   sunsunny sunsunnyphoto

   13 napja

   @Ádám Draskóczi Egyszerűbb home-lifeba élned inkább:DDD

  • Ádám Draskóczi

   Ádám Draskóczi

   13 napja

   Porvédelem, zajvédelem, fizikai elválasztás, zöldfelület, útszéljelzés, pufferzóna, napvédelem... soroljam még?

  • sunsunny sunsunnyphoto

   sunsunny sunsunnyphoto

   13 napja

   @Gabriel Derdák Ez a méret már teheneknek is megfelelő bár van az önkormányzatoknál jó pár csak ki kellene hajtani őket ostorral:DDD

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   13 napja

   Idéntől méhlegelőnek hívják az ilyet.

  • sunsunny sunsunnyphoto

   sunsunny sunsunnyphoto

   13 napja

   Panaszkodj karóbagerinek bár ugye a sok fizuemelés miatt semmire sincs pénze a városnak...:DDD

 80. Zoltán Molarovits

  Zoltán Molarovits

  13 napja

  Ahol nincs biciklisáv ott a járdán kéne tekerni a városokban ,szerintem.A második felvétel egy semmi volt.Kis szabálytalanság , mindennapos.

  • AtisNp76

   AtisNp76

   13 napja

   100000 troll pont.. 🙈 ügyes ügyes.. 🙈

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   Először is, kész szabálytalanság csokor. Figyelembe véve a növényeket és kaspókat a zebra előtt az út szelén, amik simán kitakarhatnak egy lelépni készülő kisgyereket, én mindennaposnak sem mondanám semmiképpen.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   rég volt az a KRESZ vizsga... olvastad valaha, ki milyen feltételekkel kerékpározhat járdán?

  • Hallja Menjeninnen

   Hallja Menjeninnen

   13 napja

   @Bence Bak A bringázás életveszélyes, gyalogolni kellene, és akkor mindenki jól jár.

  • Bence Bak

   Bence Bak

   13 napja

   A járda nem biciklizésre való. A gyalogosok teljesen kiszámíthatatlanul tudnak mozogni (teljesen jogosan, hiszen attól nem kell félni, hogyha hirtelen irányt váltasz, akkor baleset ér, max neked megy egy másik gyalogos, bringásra nem számítasz): ld. meglát valamit a kirakatban és elindul arra, kilép a kapualjból / autó jön ki a kijáróból, rohan valaki a buszmegállóba / buszról szállnak le és fel, kisgyerek, stb. Az úton egy irányba haladtok, vonatkozik rátok közlekedési szabály, sokkal inkább kiszámítható a közlekedés (és most ne jöjjünk azzal a példával, hogy hirtelen keresztbevág valaki az úton, mert nem ez a jellemző). Ki szereti, ha gyalogosként elhúz mellette egy bringás 20-30-cal 10 centire? Az is egy nagy taplóság, de azért egy ekkora járművet ráhúzni egy bringásra már bőven életveszélyes...

 81. Attila Tóth

  Attila Tóth

  13 napja

  A 1.5 métert reklamálóknak, az csak ajánlás nem szabály! Az más kérdés, hogy a busz részéről ez egy teljesen felesleges manőver volt mert lett volna elég helye, de hát ilyen az Arriva a selejt sofőrök gyűjtőhelye.

  • MrDzsaszper

   MrDzsaszper

   13 napja

   @József Bíró tegyük a mostani KRESZ mellé, hogy Btk. 234. §

  • Gábor Jancsovics

   Gábor Jancsovics

   13 napja

   Az ilyen inkább áramot vezessen, ne buszt!

  • Gábor Magyar

   Gábor Magyar

   13 napja

   huu...ha az arriva a selejt gyűtőhely akkor mi a bkv? kérdezem bkv-sként...

  • József Bíró

   József Bíró

   13 napja

   Egyrészt igaz. Másrészt a biztonságos oldaltávolságot előírja a Kresz. Az pedig nem húsz centi. Ezt a buszsofőrt a mostani Kresz alapján is jól meg lehetne (és kellene is!) büntetni. Ha eljut a rendőrségre a videó azon változata, ahol a rendszám látható, akkor, meg is fogják.

 82. Afuz Ali

  Afuz Ali

  13 napja

  A rohadék buszost gondolkodás nélkül fel kell jelenteni Nyugodtan lehet emlegetni a vamzerkodást, de aki ennyire semmibe veszi azt, hogy mások életével játszik, az ne vezessen, max. áramot

  • Ádám Földesi

   Ádám Földesi

   13 napja

   A biciklist meg sokkolni, meg ilyenek, mert 2 piroson ment át előtte...

  • László Ördög

   László Ördög

   13 napja

   A BKV meg örül hogy van aki vezesse a buszt..

 83. Norbert Molnár

  Norbert Molnár

  13 napja

  Ezt simán gyilkossági kísérletnek venném. Sajnos mindennap többször találkozom azzal a jelenséggel, hogy az autósok nem hajlandóak fékezni és akár megállni egy akadály(jelen esetben a biciklis) mögött, ha a biztonságos előzésre/kerülésre nincs elegendő hely. Inkább leszorítják a kerékpárost vagy a szembejövőt. Kedves autós társaim, a középső pedált is szabad használni.

  • Norbert Molnár

   Norbert Molnár

   13 napja

   @Csaba Magyar de, felhívják a figyelmet. Épp most itt én és Ferdinánd von ... (valami nagy ember)

  • Norbert Molnár

   Norbert Molnár

   13 napja

   @Csaba Magyar Várj, várj, várj! Azt hiszem jelentősen félreértettél. Nem azt mondom, hogy mögé állok a biciklisnek és védem, hanem hogy nem előzöm meg, ha nem tudok oldaltávolságot tartani. Ha elférek mellette és senkit nem veszélyeztetek, akkor nyilván én se állok meg egy bicajos mögött, hanem megelőzöm akár a záróvonalat is átlépve.

  • Norbert Molnár

   Norbert Molnár

   13 napja

   @Gábor Magyar Ezt miből számolta ki?

  • Norbert Molnár

   Norbert Molnár

   13 napja

   @Csaba Magyar Vágom, de így könnyebb volt megfogalmazni.

  • Gábor Lakatos

   Gábor Lakatos

   13 napja

   @Csaba Magyar Abban is van igazság, amit te írsz. De mint minden egyébre, itt is igaz, hogy minden ésszel kell csinálni. Amerre mi mentünk a lánnyal (és megyünk a gyerekekkel), jellemzően kis forgalmú utak, ahol elvétve jött/jön autó. Természetesen fordult azért elő, hogy emiatt nem tudtak volna megelőzni, ilyenkor inkább lehúzódunk és megállunk. Az ilyet én is tudom utálni, amikor egymás mellett jönnek, vagy indokolatlanul mennek mondjuk sáv közepén.

 84. Feke András

  Feke András

  13 napja

  Az opelos koma kezdhet gyűjtögetni mert sokba fog kerülni ez a manőver ha feljelentik. És remélem feljelentik!

  • XT

   XT

   11 napja

   @Trokker Trokker Valakit mindenképp megbüntetnek. Eleve minek adnám kölcsön a kocsimat másnak (csórókkal minek barátkozni, vegyen magának, meg amúgy is csak elrontja), másrészt meg, ha mégis, arról papírt írok. Aztán ha jön egy idézés, én beviszem a papírt, hogy nem én vezettem hanem Jóskapista aztán menjenek hozzá. De Jóskapista inkább keressen másik melót és vegyen saját autót magának, ne égesse már magát.

  • atyavilaag

   atyavilaag

   12 napja

   @Trokker Trokker ez nem a mesedélután, pistike. szállj már le a földre!

  • Trokker Trokker

   Trokker Trokker

   12 napja

   @atyavilaag Figyelj már nagy ember. Nyaral a ember. Az autóját éppen a rokona haverja krvája hajtja ameddig ő pihen. Hazatér, kap egy idézést. Beballag a kapitányságra, elmondja merre járt, és a felvételen szereplő időpontban még csak a kontinensen sem volt ,ezt igazolni is tudja . Azt hogy akkor éppen ki vezette a kocsit ,meg lövése sincs. Eddig megvan? Még csak nem is hazudott. Erre te azt állítod, hogy a tények ellenére előveszik, és Őt ba..ák meg? Mesélnél még magadról? Aki állít ,az bizonyít. Ez vonatkozik a rendőrségre, magánszemélyre, mindenkire. Kétséget kizátólag bizonyítani tudja hogy nem volt az országban ,vagy ha volt is, nem ő vezette mert dolgozott pl. De azért csak megba..ák szerinted. Ezt mikor találtad ki?

  • Trokker Trokker

   Trokker Trokker

   12 napja

   @Zoltán Szaller Aki állít, bizonyít, ez megvan?

  • tamás béla

   tamás béla

   13 napja

   @Zoltán Szaller Gyorshajtásnál van, de csak akkor, ha hiteles fotó van róla. A többi, itt elkövetett szabálysértés egyike sem tartozik az objektív felelősség körébe SAJNOS. Ha bizonyítani lehet, hogy ki vezetett, akkor esetleg kap büntit, egyébként simán megússza, SAJNOS.

 85. ano nimus

  ano nimus

  13 napja

  Sajnos ezt sokszor az autósokkal is megteszik,egyet villan az index,és már húzzák is rád..sok biciklis viszont egyáltalán nem használja a külön nekik épített bicikli utakat,és indokolatlanul feltartva a forgalmat az úton teker..A tahó az az emberből fakad,teljesen mindegy mivel utazik.

  • ano nimus

   ano nimus

   13 napja

   @Andras Soltesz sajnos tudnék ellen példát mondani,anno amikor a 17. kerületben megcsinálták és átadták a zsír új bringautat,sokan akkor is az autósok közt tekertek..

  • Andras Soltesz

   Andras Soltesz

   13 napja

   Ez általában akkor van, amikor az épített kerékpárút annyira szar minőségű, hogy képtelenség haladni rajta. A legtöbb kerékpárút iszonyatosan elhanyagolt és sokkal rosszabb minőségű felülettel rendelkezik mint a mellette haladó autóút (hát nem vagyunk egy Hollandia). Én se szeretek ilyenkor lemenni az autók közé, de megteszem ha 2 méterenként keresztbenövő fagyökéren meg más hasonlókon kellene egyébként menni.

  • Attila Friedrich

   Attila Friedrich

   13 napja

   Ez igaz. Tapasztalom én is.

 86. Gabor Molnar

  Gabor Molnar

  13 napja

  Már várom a felvételt, amikor valaki biciklijével felhajt a ferihegyi gyorsforgalmi útra...

  • Gábor Magyar

   Gábor Magyar

   13 napja

   vagy az M7esre...aztán nyafog, hogy 140nel előzgetik...

  • Gabor Molnar

   Gabor Molnar

   13 napja

   @Mr Ford Shelby Én az elkerített sima 2 sávosra gondoltam. A 4-sávos résszel (1-es termináltól majdnem market centrálig) párhuzamosan van kerékpárút.

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   13 napja

   @Mr Ford Shelby Inkább a transzplantációt végző gépeket élesítjük...

  • Mr Ford Shelby

   Mr Ford Shelby

   13 napja

   @Gabor Molnar Én ha Vecsés felől tekerek, mindig a 4 sávos részen végig haladva fejezem be az edzésem. Ráadásul tavaly egy őszi esős délután el is dobtam a gépet a vasúti sínen, úgyhogy hegyezzétek a kamerát kutyák!

  • conmadben

   conmadben

   13 napja

   @Gabor Molnar Azt hogy a szüleitől alacsony IQ-t örökölt.

 87. Gábor Kaffka

  Gábor Kaffka

  13 napja

  Büntető BKK! Budapesti Kerékpáros Kiszorítás!

 88. tonyrulez69

  tonyrulez69

  13 napja

  Ez van akkor ha jobbra húzódik az ember. Kell azért távot tartani az út szélétől - már csak azért is mert oda vetődik a por, és néha darabokban van az út széle - ekkor viszont az autósok lebasznak hogy miért nem az út szélén mész...

  • Kobaljov

   Kobaljov

   12 napja

   @István Ágoston Rácz Esetleg még Pető "Kreszprofesszor" Attila youtube csatornájára lehet érdemes ránézni, a KreszTv-re (bár hirtelen nem emlékszem, hogy kifejezetten a változásokról volt-e videó), kerékpáros oldalról néha a Magyar Kerékpárosklub is csinál videókat ill az írásos Kisokosuk a weblapjukon elérhető, frissíteni is szokták.

  • István Ágoston Rácz

   István Ágoston Rácz

   12 napja

   @Kobaljov akkor rákeresek. Ezek szerint nekem is van mit frissíteni. Ez a videó,amúgy durva,de lehet észre sem vette a sofőr. Sajnos ez örök vita lesz autós és bringás között,de az a baj,hogy mindkét térfelen vannak ostobák,kultúrálatlanok,és talán ami legrosszabb: figyelmetlenek.

  • Kobaljov

   Kobaljov

   12 napja

   @Zoltán Zabán Nem mindegyik ilyen (ahogy nem szabályos/szabálytalan az összes autós sem), a lámpa kötelező, a bukó és a tükör nem, csak ajánlott/hasznos (a bukó ha jól emlékszem ha 40 fölött akar menni külterületen akkor kötelező, de ez ritka, talán a versenyzőknek került be), hátranézni kéne.

  • Kobaljov

   Kobaljov

   12 napja

   @István Ágoston Rácz pl. már nem kötelezi arra a kerékpárosokat, hogy mindig szorosan az út jobb szélén haladjanak vagy (csak) a kapcsolódó kiegészítő táblás egyirányú utcák kerékpárral lehetnek kétirányúak, stb. (A balesetmegelőzési bizottság csinált egy kreszvaltozas weblapot is (nem linkelem mert a HUbuildnak szokása törölni az egész kommentel együtt))

  • Zoltán Zabán

   Zoltán Zabán

   12 napja

   @Kobaljov mindenkinek jobbra tarts van na itt kezdődnek a bajok. Te tudod hogy nem.

 89. Gróf Senkiházi

  Gróf Senkiházi

  13 napja

  Na már ide is beférkőznek provokatív kerépárosok?

 90. Zoltán Simon

  Zoltán Simon

  13 napja

  Barmennyire is akarjak a zöld kozlekedest, a fejlodes kiszoritja a bringasokat az utakrol. En anno bringaval jartam 10km-re meloba de a gyerekemet mar biztos nem engednem fel az utra. Míg regen átlag egy auto/haztartas az mára lassan eleri a kettőt.

  • Csaba Magyar

   Csaba Magyar

   13 napja

   @Andras Soltesz Csak hogy kicsit árnyaljam a helyzetet: A biztonságos közlekedéshez az szükséges, hogy a benne résztvevők úgy általában tartsák be legalább a kötelező szabályokat. Na, ez ma nálunk a gyalogostól a buszvezetőig bőven annyira nem teljesül, hogy ne lehessen kooperatív rendszerben gondolkodni. A kerékpárosszervezetek pedig évtizedek óta nem bírják eldönteni, hogy a biciklisközlekedést el kellene-e szerintük különíteni a gépjárművektől.

  • Andras Soltesz

   Andras Soltesz

   13 napja

   "Barmennyire is akarjak a zöld kozlekedest, a fejlodes kiszoritja a bringasokat az utakrol. " Ez biztosan nem igaz, pl.: Budapesten folyamatosan növekszik a kerékpárhasználat. Az biztos, hogy a kerékpáros forgalmat teljesen el kellene választani az autóforgalomtól, ahol pedig ez nem megoldható, ott mindenhol kemény sebességkorlátozás, hogy a kerékpáros biztonság növekedjen és többen üljenek bringára. A mai egészségbiztosítási helyzet mellett az államnak abszolúte az lenne a gazdasági érdeke, hogy az emberek többet mozogjanak (aminek ideális eszköze a kerékpár). Ha emiatt az autósoknak lassabban kell menniük, vagy néhány más kisebb kellemetlenséget el kell viselniük az nem különösebben faktor, mert az autós közlekedés így-is-úgy-is katasztrofálisan szar a magyar városokban (Budapest nyilván messze a legszarabb). A KRESZ-t persze végre javítani kellene, hogy tényleg benne legyen a minimum 1,5 méteres előzési távolság szabály. A magyar autós nem képes normális mérlegelésre ezért kőkeményen meg kell adni neki a minimumot, még ha az nem is kellene minden szituban.

  • Carnivore

   Carnivore

   13 napja

   az még nem lenne baj, ha családonként 2 autó, de olyanok is jogsihoz jutnak, akiknek nem lenne szabad, csak talicskát vezetni. Friss jogsisok már telibetojják a KRESZT, később még rosszabb lesz, felelősség nélküli generáció szabadult az utakra....

  • István Sepsi

   István Sepsi

   13 napja

   Ez nem csak pesten van igy, hanem mindenhol. Emlekszem 20 evvel ezelott (9 eveskent) meg siman eltekertunk sukliba, meg a varosba, pedig meg kerekpar ut sen volt, most meg mar a kerekparuton is felti az eletet az ember.

  • tai shudai

   tai shudai

   13 napja

   Detto. Ingáztam 10 évet bringával, ezalatt háromszor ütöttek el/kanyarodtak féktávon belül elém és jópárszor szorítottak le a fenti módon. Lámpa, bukó, kukásmellény, természetesen mindig volt rajtam és nem idióta módon közlekedtem, hanem mintha autóban ülnék. Bp XVII-Kerepes viszonylatban jártam, de pár éve a drasztikusan megnövekedett forgalom miatt már nem merek. Inkább autó-motor, plusz a munkám miatt évente 40-50ezer km-t vezetek. Szóval adok egy jó nagy pofont a levegőminőségnek. A munkarend és megközelíthetőség miatt tömegközlekedés kizárva.

 91. Ármin Tari

  Ármin Tari

  13 napja

  jOGosíTvÁnyt A bRinGáSokNaK !4!

  • I. Rumcájsz

   I. Rumcájsz

   13 napja

   @John Connor köztudott hogy Budapest útjain csak munkások, áruszállítók, és költöztetők kocsikáznak!

  • John Connor

   John Connor

   13 napja

   @Roger Darkman Igazad van, Kopenhágában bringával szállítják a szobabútort. Eleve nem hoztam példának Hollandiát, a füves bringások miatt, de tudjuk mind a ketten és mások is milyen üzemanyag árak vannak ott, és más adózás, de ezek a dolgok szépen kiszűrték a fölöslegesen, passzióból autózókat, ahogyan Attila Friedrich mondja, és akkor maradnak azok akik a munkájukért autóznak, mint én, csak hogy engem a munkáltató szállít 120 km-t naponta, bár van autóm is. És igen, megelőlegezem, hétvégi sofőr vagyok, de olyankor is gyakran szállok vonatra, ha egyedül kell közlekednem. Komplikált dolog az élet.

  • Roger Darkman

   Roger Darkman

   13 napja

   @John Connor Megnézném majd ha rendelsz egy szobabútort, hogy azt hogyan fogod hazavinni majd bringával, vagy kérdezzük már meg a csomagszállító cégeket, hogy mit szólnának az 5letedhez.

  • Attila Friedrich

   Attila Friedrich

   13 napja

   @John Connor Persze,hogyne! A munkàmhoz a 80 kg feletti cuccomat meg majd te viszed a hátadon? Nem passzióból autózom.

  • John Connor

   John Connor

   13 napja

   És több adót a gépkocsikra és drágább benzint, hogy kényszerüljetek bringára, mint Dániában. Ami késik, nem múlik. Oszt jó napot.

 92. flippo01x

  flippo01x

  13 napja

  egyszer engem is így leszorított egy busz, nekem annyi szerencsém volt hogy feltudtam ugratni a járdára, miután megállt megkérdeztem hogy ez mi a szar volt, azt mondta nem szabadott volna előre mennem az előző piros lámpánál a sorban (amit amúgy lehet), erre vissza kérdeztem hogy: "és akkor az a megoldás hogy megölsz? "

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   10 napja

   @Sándor Seres Nem tudom, mi nem tiszta az egyértelmű KRESZ szabályon: _"A párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten tilos_ ... _b) két járműnek - az egy nyomon haladó jármű melletti elhaladást kivéve - ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett haladni"_

  • József Bíró

   József Bíró

   12 napja

   @Gabriel Derdák1) "SEBESSÉGTŐL TELJESEN FÜGGETLEN..." A fix értéket azért népszerűsítik, hogy az beleivódjon a járművezetők tudatába. Olyat valójában sose mondtak, amit Te állítasz. Egyébként a kampány úgy szól, hogy lakott területen kívül 1,5m, lakott területen 1 m, aminek az oka a két eset közti sebességkülönbség. 2) "Járművel megállni... " A megállás fogalmával tisztában vagy? Úgy látom nem. Javaslom, mielőbb nézz utána. Segítségként annyi, hogy a forgalmi ok miatti megállásra (haladnál, de pl. piros lámpa vagy bármely más forgalmi körülmény miatt állsz csak) nem vonatkozik az általad beidézett szabály. 3) "két járműnek - az egy nyomon haladó jármű melletti elhaladást kivéve - ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett haladni" Ez semmit se mond arról, hogy a kerékpáros ne állhatna egy másik álló jármű mellett.

  • hunearo

   hunearo

   12 napja

   @Gabriel Derdák te most... komolyan előcibálod a 40.§-t, aminek az égvilágon semmi köze a lámpánál való várakozáshoz? Figy, nem elég olvasni a KRESZ-t, értelmezni is kéne :DD

  • 2nolhta

   2nolhta

   13 napja

   @Gabriel Derdák Talán így leesik, miért úttestről szól a 40. : kreszforum.hu/tema-2/

  • Gabriel Derdák

   Gabriel Derdák

   13 napja

   @2nolhta Tessék tudni elolvasni amit írtam!!!! Ott van, hogy TOVÁBBÁ! Menni fog? Az vonatkozik a párhuzamos közlekedésre! Nagyon nem megy a KRESZ!

 93. J. Balazs

  J. Balazs

  13 napja

  Biztos ez az őrült buszos támadta meg a Berki gyanútlanul utazó családját is... A kcsg!!!

 94. mánia megalo

  mánia megalo

  13 napja

  Nagyon felhígult a buszos szakma is. Igaz én autóval kozlekedem, de állandóan rám húzzák a szájukat, állandóan úgy mennek hogy át lógnak az én savomba pedig a szélén van hely. Mindig mindegyiket ki engedem, de ők soha nem engednének be. Konkrétan ruhellem őket, már majdnem a furgonos proli szaguldozokkal vannak egy szinten. Ui: Tisztelet a kivételnek.

  • mánia megalo

   mánia megalo

   13 napja

   @welsh shogun így van, egyre több hulladék vezet buszt.

  • welsh shogun

   welsh shogun

   13 napja

   ma már simán átmennek a piroson is, úgy, hogy tele a busz, indexelni csak akkor szokott a többség, amikor már beáll a megállóba, a mögötte jövő meg szívjon, mert nem ismer minden buszmegállót és nem vált időben sávot, a múltkor meg jön jobbról, már a kereszteződés közepén van, velem együtt és pofázik, hogy jobb kéz, én meg mutatom neki a háromszöget fejjel lefelé, ami a megálló táblájától 3 méterre van és eddig nem vette észre

 95. G Lazar

  G Lazar

  13 napja

  Az összes buszos ilyen féreg

  • Máté Csák

   Máté Csák

   13 napja

   Sokszor a személyautókat is kiszorítják a sávból, nagyon kevés már a normális buszvezető.

 96. Zoltán Gáspár

  Zoltán Gáspár

  13 napja

  Bőven lett volna helye a buszosnak a biztonságos oldaltáv tartására, csak sajnos ez is az egyik a sok tahó buszos közül.

  • snailize

   snailize

   10 napja

   @Attila Tóth oké. csak azért kérdeztem, mert nincs az oldalára írva, hogy arriva.. köszi a válaszokat.

  • Attila Tóth

   Attila Tóth

   10 napja

   @snailize azok Conecto-k, de ha vadiúj Citaro-k akkor az meg is látszana a felvételen. De teljesen mindegy mert az Arrivás kolléga is mondta, hogy az az ő emberük volt a Bogáncs utcai garázsból.

  • snailize

   snailize

   10 napja

   @Attila Tóth akkor nézd meg jobban, ott vannak az új citarok a garázsokban a bkv-nál..

  • Attila Tóth

   Attila Tóth

   10 napja

   @snailize A BKV-nak százéves Citaro C1-ei vannak az Arrivanak meg viszonylag fiatal C2-ei.

  • Imre Karap

   Imre Karap

   12 napja

   @Ádám Földesi Ez most lehet igaz, meg kamu is. Jó lenne a buszos kamerájának felvételét is látni.

 97. Attila 3 Bit

  Attila 3 Bit

  13 napja

  Ilyen mértékben nem szabad jobbra tartani kerékpárral, mert ez lesz belőle......

 98. Karácsony Ferenc

  Karácsony Ferenc

  13 napja

  Pakisztánban ennél durvábbak vannak.

Következő